tiistai 2. huhtikuuta 2013

Aprillipäivän kisat Vihdissä

Ihanaa, vapaa maanantai! Voisi vaikka nukkua pitkään, syödä rauhassa aamiaista ja keksiä sitten jotain kivaa tekemistä päivällä. Tai sit vaihtoehtoisesti herätä klo 6.15, raaputtaa jäisen auton tuulilasi näkyviin ja lähteä ratsastuskisoihin... Pakkasta oli aamulla jopa -7 astetta, eli ei nyt ehkä ihan mistään ulkokisoista voida vielä puhua :)

Onneksi groomi oli letittämässä ja iskä oli traikkukuskina, joten mun tehtäväksi jäi vain pakata varusteet ja keskittyä olennaiseen (tässä tapauksessa heräämiseen). Päästiin puoli ysin aikaan perille Vihtiin ja odoteltiin hetki ennen verkkaryhmän alkua, jolloin päästiin kuuden muun ratsukon kanssa suhailemaan pitkin maneesia. Yritin hyödyntää ajan niin hyvin kuin pystyin, enkä malttanut edes riisua toppaliiviä kesken ratsastuksen kun pelkäsin että verkka-aika loppuu kesken. Poika oli ok ratsastaa ja isossa maneesissa oli ihan hyvin tilaa mennä, mut tuntui että en silti saanut siitä kaikkia vaihteita käyttöön, vaikka kovasti yritin lisäyksiäkin treenata aina kun tuli sopiva rako. Verkan loputtua sitten laitettiin loimi takaisin päälle ja mentiin lumiselle kentälle odottelemaan vuoroamme. Olin jo etukäteen varautunut, että tuollainen parinkymmenen minuutin kävely ei ainakaan varsinaisesti piristä Poikaa, mutta onneksi ei jouduttu odottelemaan kuitenkaan sen pidempää.


Kiitos Ulla kun jaksoit taas kuvailla!

Radalla sitten yritin saada sitä vähän enemmän koottua, mutta tuntui kyllä että takajalat olivat niin sanotusti "jääneet talliin" ja näin kyllä peilistäkin, että ei se nyt ihan ohjelman vaatimassa muodossa mennyt. Tunnollisesti saatiin kuitenkin kaikki tehtävät suoritettua ja olin tosi tyytyväinen vaihtoihin, sain keskitettyä ne hyvin! Ollaan startattu vasta pari Vaativaa B:tä aikaisemmin, joten meille "uusien temppujen onnistuminen" on aina työvoitto. Valmistelin tosi huonosti avot ja sulut, joten niistä saatiin radan huonoimmat pisteet. Ihan oma moka siis.. Olin prosentteihin aika tyytyväinen, nyt niitä tuli 59,1. Tällä ratsastuksella ei missään nimessä voisi enempää olettaakaan :)

Meidän luokassa oli tosi hyvä taso ja huomasi selkeästi, mitkä ratsukot kisaavat normaalisti Va A/Prix St Georges -tasolla ja mitkä taas ovat näitä meidän kaltaisia "käydään nyt vähän kokeilemassa sitä vaativaa" -tason ratsukoita. Ja niinhän se pitää ollakin, tosi hyvä että seurakisoissakin on ammattitason ratsastajia, niin on sitten muille vähän haastetta! Arvostelussa saatiin taas rakentavaa ohjeistusta ja lopussa luki "Näyttävä hevonen". Ja Poika oli taas niin kiltisti ja hienosti, on se kyllä ihan huippu kisakaveri!
Aurinko häikäisi, mutta onneksi edes hevosella on hyvä ilme!

2 kommenttia:

 1. Hyvä Hanna ja Poika!

  Hienoa, että olette päässeet jo vaativa B -tasolle! Treeniä, kisoja ja rutiinia vaan lisää, niin hyvä tulee :) Mua vähän harmitti, että multa meni noi kisat ihan ohi, mutta kun näin ton luokan aikataulun ja kun aamulla tosiaan oli kylmä kuin Siperiassa, niin ei oikeastaan haittaakaan, että sai nukkua pitkään ja syödä rauhassa aamiaista :)

  Terkuin Suvi S.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, on tää talvikisaaminen kyllä ihan hullun hommaa, mutta tulipahan käytyä! Ratatreeniä vaan tosiaan pitää saada lisää, että tulisi se ratsastettavuus yhtä hyväksi kuin kotonakin :)

   Nähdään toivottavasti teitä kesällä kisoissa! :)

   - Hanna

   Poista

Kysymyksiä tai kommentteja? Jätä viestisi allaolevaan kenttään tai laita sähköpostia!