lauantai 6. huhtikuuta 2013

Hammashuoltoa Vermossa

Torstaina otin aamupäivän töistä vapaaksi ja vietiin Poika aamulla raspaukseen Vermoon. Sillä on ilmeisesti jo pikkuvarsasta asti ollut aika vinot ja huonot hampaat ja siksi niitä täytyy pari kertaa vuodessa hioa poralla, jotta se pystyy pureskelemaan kunnolla. Tämän lisäksi sille on aikaisemmin tehty diastema-hoitoa, eli sillä on ollut muutaman hampaan välissä iso rako, jonne on kertynyt rehua ja se on aiheuttanut suuhun tulehdusta. Taitava eläinlääkäri on kuitenkin saanut sen hoidettua kuntoon ja nyt käydään vain ylläpitämässä hampaiden kuntoa :) Nämä ovat olleet meillekin ihan uusia juttuja, sillä edellisten hevosten kanssa on riittänyt pelkkä tavallinen raspaus kotitallilla, eikä niillä ole sen kummemmin mitään hammasongelmia ollut. Tietysti on myös vähän koomista, että meillä on Pojalle laaja eläinlääkärikuluvakuutus, mutta siitähän ei mitään hammashuoltoja korvata ja ne ovatkin sitten olleet lähes ainoat hoidot mitä tälle hevoselle on tarvinnut tehdä...



Kehä I oli aamulla tosi ruuhkainen kolarin vuoksi ja matka kesti noin kolme kertaa kauemmin kuin yleensä. Onneksi on kiltti kuljetettava, se ei tömistellyt ollenkaan traikussa vaikka jouduttiin pitkään vain seisomaan paikoillaan! Perillä kummasteltiin, että miten täällä on kaikki ovet lukossa eikä missään yhtään ihmisiä, kunnes huomattiin että klinikka olikin siirtynyt uusiin tiloihin viereiseen rakennukseen... Nyt osataan ainakin sitten oikeaan paikkaan ensi kerralla.


Pari muutakin autoa menomatkalla...

 Poika sai aika tujun annoksen rauhoitusainetta, mutta siitä huolimatta sitä jouduttiin vielä lisäämään puolessa välissä, kun se alkoi nostaa liikaa päätään ylös. Eihän noin ison hevosen tarvitse kuin vähän katsoa ympärilleen, niin johan sen pää on siellä kahden metrin korkeudessa. Raspauksen jälkeen odoteltiin hetki hevosen "selviämistä" ja lähdettiin sitten takaisin kohti Domia. Poika sai olla pitkään tarhassa ja illalla kävin vielä vähän kävelyttämässä sitä. Sillä on nyt ollut pari kevyempää päivää putkeen, joten luultavasti se on pian taas intoa täynnä :)

2 kommenttia:

  1. Tyyppi on lungisti silmät kiinni vaikka lääkärin koko kalusto on laitettu suuhun! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toi oli aika alkua kun se oli just saanut rauhoituksen, mut kyllä se siitä nopeasti tokeni... :)

      - Hanna

      Poista

Kysymyksiä tai kommentteja? Jätä viestisi allaolevaan kenttään tai laita sähköpostia!