sunnuntai 7. huhtikuuta 2013

Mikä kevät?

Ei tämä huhtikuu nyt kyllä ihan keväälle vielä vaikuta, tänäänkin satoi taas lisää lunta ja oli pakkasta... Tulisi nyt jo edes vähän lämpimämpää! Eilen aamulla oli raikas -5 astetta ja meidän toinen valmentaja ratsasti aamulla Pojan. Liikkui tosi hyvin ja kuskin sanoin "On ihan kone!" eli meni oikein säntillisesti ja ahkerasti. Treenausta vaativan b:n tehtävistä, eli lähinnä vaihtoja, sulkuja ja kokoamista. Jaksaa jo koota laukkaa tosi hyvin ja kantaa itsensä hienosti pitkiä pätkiä.



Tänään olin itse vähän niin sanotusti "väsyneellä fiiliksellä" eilisten omien tupareiden jälkeen, mutta käytiin kuitenkin maneesissa tekemässä kevyt treeni. Oon pyrkinyt ratsastamaan mahdollisimman paljon ilman raippaa ja opetella itse olemaan nopeampi pohjeapujen käytössä ja pikkuhiljaa alkaa harjoittelu tuottaa tulosta. Saatiin mennä yksin maneesissa, joten hyödynsin tilaa ja ratsastin lähes koko ajan uran sisäpuolella. Poika yrittää tosi helposti molemmissa kierroksissa painautua ulkoapuja vasten ja olla vähän vinossa uralla, joten tämä oli ihan hyvä harjoitus suoristuksen kannalta. Tein myös pari vaihtoa keskihalkaisijalla peiliä kohden ja teki ihan hyvin, pitää vaan itse olla ihan supertarkka siitä, mihin on matkalla ja katsoa ylöspäin. Oli lopussa taas aika menossa, joten lopetin ennen kuin innostui liikaa. Yhteensä oltiin maneesissa kävelyineen noin 40 min, eli aika kevyesti mentiin kuitenkin.



Pohdin kauheasti kisasuunnitelmia ja sitä, mikä olisi järkevää ja kehittävintä meidän kannalta. Meillä on jo aika paljon kokemusta Helppo A-tasolta, joten ehkä enää tässä vaiheessa ei kannata osallistua kaikkiin pikkukisoihin mitä vaan sattuu löytymään. Varsinkin lyhyen radan ohjelmat on noin isolle hevoselle vähän huonoja, kun ei oikein missään vaiheessa pääse ratsastamaan pitkiä linjoja eteen, vaan koko ajan pitää kääntää seuraavaan tehtävään. Valmentaja oli sitä mieltä, että yritetään etsiä sopivia kisoja joissa olisi ns. mukavia vaativan b:n ohjelmia, eli ei vielä liian vaikeita meille. Niissä on sitten hyvä käydä välillä tarkistamassa tasoa ja sitten jatkaa harjoittelua kotona :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kysymyksiä tai kommentteja? Jätä viestisi allaolevaan kenttään tai laita sähköpostia!