lauantai 13. huhtikuuta 2013

Jumppaa ja kurakelejä

On ollut jotenki tosi hektinen viikko, enkä ole ehtinyt kuulumisiakaan kirjoittelemaan ylös, mutta nyt tulee päivitystä asiaan! Alkuviikosta Poika otti kevyesti ja keskiviikkona ja torstaina se olikin into piukeana vierailevan valmentajan kurssilla. Tehtiin paljon jumppaa ja taivutusta isolla ympyrällä, jotta saataisiin hevosen selkä ylös pyöreäksi ja samoin hevosta ottamaan enemmän tukea ja painetta ohjalle. Poika tulee helposti vähän tyhjäksi edestä (mikä on tietysti ratsastajalle ihan mukavan kevyt tuntuma, mutta ei aina se paras vaihtoehto), joten pyrittiin nyt saamaan sitä hakeutumaan vähän isommalle kaulalle ja "vahvemmaksi" edestä. Ei ollut ihan helppoa, varsinkaan kun hevonen ajoittain vähän jännittyi eikä oikein malttanut keskittyä koko touhuun.




Valmentajakin käväisi hetken selässä ja totesi, että se tuntuukin paljon vaikeammalta ratsastaa, kuin mitä luulisi! Sanoi myös, että ei ole kumma jos mulla on vaikeuksia takareiden kanssa, sillä hänkään ei meinannut saada niitä onnistumaan, vaikka on kuitenkin GP-tason ratsastaja. Tämä ehkä vähän huojensi mua :) Kokonaisuutena meni kuitenkin ihan mukavasti ja saatiin kehuja, mutta myös painotusta siitä, että mun pitää vaatia riittävästi nopeutta reaktioihin, vaikka hevonen vähän hermostuisikin.



Domissa kentät ovat jo sulaneet lähes kokonaan, joten eilen oltiinkin pitkästä aikaa ulkona! Juoksutin keskikentällä sivuohjilla ja yritin vähän kuvailla samalla, mutta ei siitä oikein tullut mitään ja Poikakin oli aika riehakas. Aikansa pukiteltuaan se malttoi rauhoittua ja ravasi tosi hienosti ja isosti, oli oikein hyvännäköinen. Pääsi kyllä sen jälkeen jalkapesulle, sillä ulkona oli niin märkää ja kuraista vaikka jäätä ei enää ollutkaan. Tänään tehdään vähän perusjuttuja maneesissa ja huomenna taas tunnille!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kysymyksiä tai kommentteja? Jätä viestisi allaolevaan kenttään tai laita sähköpostia!