maanantai 29. huhtikuuta 2013

Hrrr, kylmä!

Tänään oli jotenkin tosi viileä ilma, mittari näytti +10 astetta mutta tuuli oli aikamoisen hyytävä. Porukka oli tallilla toppatakit ja pipot päällä, perinteinen vappuilma siis... Kentällä oli silti estevalmennus hyvässä vauhdissa ja eihän ratsastaessa oikestaan koskaan kylmä tule. Me suunnattiin kuitenkin suunnitelmien mukaisesti maneesiin ja saatiinkin treenata rauhassa toisen ratsukon kanssa maneesissa. Harjoiteltiin taas radan juttuja ja Poika oli tosi hyvä! Maneesin pohja oli tosin aikamoisen pehmeä, en tiedä millä se on mahdettu lanata.


Alkuun se on yleensä aina vähän hidas ja sillä menee vertymiseen noin 10-15 minuuttia. Mutta kun vaan jaksaa kärsivällisesti ravata ja taivutella sitä tarpeeksi pitkään, niin sen jälkeen onkin oikein vauhti päällä :) Tänäänkin oli taas niin kivaa mennä, että en olisi malttanut lopettaa! Vilkaisin loppuravien aikana kelloa ja huomasin että oho, kylläpäs meni tunti nopeasti. En lähes koskaan mittaa ajassa ratsastuksen kestoa (tyyliin voi ei, vielä pitäisi mennä puoli tuntia), mutta oon huomannut että tunti on jotenkin vakiintunut aika hyväksi ajaksi. Siitä alku- ja loppuverkkaa on noin 20 minuuttia ja varsinaista treenaamista 30-40 minuuttia. Tämä siis varsinaisina harjoittelupäivinä, kevyempinä päivinä mennään yleensä vähemmän aikaa ja sitten maastokävelyt päälle.

   
Päivän näkymä kentällä

Nyt onkin pari vähän iisimpää päivää vapun takia, huomenna meidän groomi huoltaa Pojan ja keskiviikkona käyn itse. Torstaina sitten treenit jatkuu valmennuksen merkeissä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kysymyksiä tai kommentteja? Jätä viestisi allaolevaan kenttään tai laita sähköpostia!