sunnuntai 31. maaliskuuta 2013

Tehovalmennus, irtokenkä ja Domin muuttoruuhka

Eilen pidettiin vähän kevyempi päivä ja juoksutin Pojan maneesissa. Kulki muuten oikein hyvin, mutta kesken laiskan laukkailun se päättikin siirtyä itse raviin, jonka seurauksena huitaisin sitä raipalla ja se rykäisi muutaman kierroksen varsin riehakasta pukkilaukkaa liinan päässä. Samalla se onnistui polkaisemaan toisen etukengän irti ja mä revin hiuksia päästäni, et mistä kummasta saan nyt kengittäjän tähän hätään keskellä pyhiä. No, tätähän se on hevosten kanssa, aina ei voi ennakoida mitä tapahtuu. Onneksi sain kuin sainkin luottokengittäjän puhelimen päähän (koskaan en oo joutunut soittelemaan niin paljon miesten perään kuin mitä kengittäjille..) ja hän lupasi tulla korjaamaan tilanteen ennen tämän päivän valmennusta.


 Maastopoluilla on jo osittain sulaa

Onneksi päästiin siis tänään suunnitellusti toisen valmentajan tunnille ja harjoittelemaan huomisen rataa. Poika kulki varsin hyvin, mitä nyt taas ajoittain yritti olla vähän hidas ja pohkeen takana. Niin kauan kun se vain saisi juosta pitkässä ja matalassa muodossa, niin se liikkuisi vaikka kuinka paljon itse eteen. Sitten kun taas pitää vähän ryhdistäytyä ja koota sekä kantaa itseään, niin tahti hiipuu aina pari pykälää ja taas joutuu kuski tuuppaamaan lisää vauhtia. Kaikki tehtävät sujuivat kuitenkin ihan hyvin ja tässä vaiheessa nyt pitää vaan keskittyä ratsastamaan huolellisesti ja kehittää lennokkuutta sitten myöhemmin. Oli kyllä taas sellainen tehotunti, että tietää todella ratsastaneensa... Jostain kumman syystä molemmat valmentajat tulee tosi mielellään aina vauhdittamaan Poikaa vähän juoksutusraipalla, jos se ei niiden mielestä liiku tarpeeksi eteen ja mä koitan sitten vaan pomppia mukana selässä. Vatsalihastreeniä parhaimmillaan :)

Huomenna on taas ryhmäverkka ja valitettavasti vain 15-20 min. verryttely ei oikein riitä tuolle 175 cm korkealle diesel-moottorin omaavalle ratsulle. Katsotaan nyt kuitenkin, että mihin asti sillä päästään! Tänään olikin mäellä aikamoista hulinaa, kun noin 50 hevosta muutti pois remonttia varten ja trailereita oli joka puolella. Vastaavasti taas maneesissa oli ihan hiljaista ja lopputunti saatiinkin mennä ihan yksin koko hallissa.  Meidän talli on siis ainut, johon jäi remontin ajaksi hevosia (24 kpl) ja nyt on käytössä myös tuplasti tarhoja, jolloin hepat saavat olla ulkona noin 5-6 tuntia päivässä. Loppuvuosi tulee kyllä olemaan ihanan rauhallinen ja sehän sopii meille!

Pääsiäisenä myös meidän pitkäaikainen tallimestarimme Heljä jäi eläkkeelle ja läksiäisissä oli kyllä yhdellä jos toisella hieman silmät kosteina.. Kiitos näistä vuosista!

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kysymyksiä tai kommentteja? Jätä viestisi allaolevaan kenttään tai laita sähköpostia!