sunnuntai 24. maaliskuuta 2013

Testiratsukkona tuomareiden skaalantarkistuksessa

Meidän toinen valmentaja kysyi pari kuukautta sitten, jos meillä olisi kiinnostusta tulla esittämään vähän liikkeitä koulutuomareiden koulutustilaisuuteen ja tokihan me suostuttiin! Tänään iltapäivällä siis lastattiin Poika traileriin ja lähdettiin iskän kanssa ajelemaan kohti Hyvinkäätä. Tultiin paikalle hyvissä ajoin, mutta ehdin kävelemään ja ravailemaan maneesissa vain 10 minuuttia, kun jo pyydettiin aloittamaan "esitys" suoraan keskiraveilla lävistäjällä. Mentiin vuorotellen toisen ratsukon kanssa ja tuomarit keskustelivat keskenään pisteytyksestä ja liikkeen laadusta. Yritin aina välissä ottaa pienet pätkät laukkaa ja käyntiä, mutta verkka jäi kyllä kokonaisuudessaan tosi lyhyeksi, enkä oikein saanut hevosta niin läpi/nopeaksi kuin olisin toivonut.Keskiravien jälkeen esitettiin vielä He A:4-radat, jotka videoitiin ja katsottiin tilaisuuden jälkeen kartanolla. Alkuradan avot olivat kyllä ihan fiasko, koska Poika yritti koko ajan lähteä uralta eikä ollut yhtään avuilla, mutta loppurata meni ihan hyvin verkan kestoon nähden. Loppuverkan jälkeen Blondi lainasi ystävällisesti meille tallistaan karsinaa, joten saatiin Poika sinne lepäilemään ja mentiin kartanolle kuuntelemaan "tuomio". Tuomarit antoivat mielestäni aika yksimielisesti pisteitä ja olin heidän kanssaan ihan samaa mieltä radan hyvistä ja huonoista puolista. Yleensä kisoissa on 2-3 tuomaria, mutta tällä kertaa saatiinkin arvostelut 16 tuomarilta! Lopuksi sain vielä Paulan arvostelun mukaan ja mm. vastalaukkakaarista oltiin saatu 7 ja muuten lähes läpi radan 6-6,5 pistettä. Ei lainkaan huono siis, varsinkaan kun nyt ei oltu ihan iskussa!Poika oli taas kyllä niin superkiltisti koko ajan, eikä välittänyt yhtään vaikka toinen hevonen välillä vähän säpsyilikin. Pihalla se katseli tarhassa juoksevia shettiksiä ja seisoskeli kiltisti narun päässä, on se kyllä niin järkevä! Tosin noin ison hevosen kanssa ei koko hommasta tulisi kyllä yhtään mitään, jos se riehuisi vieraissa paikoissa. Oli oikein mukava ja hyödyllinen reissu harjoittelun kannalta :)

3 kommenttia:

 1. Pahoittelen kun vähän säpsyiltiin maneesissa tuolloin. ;) H oli ihan mielenvikanen sillon! :D

  Silloin kyllä kadehdin sua kun sulla on noin fiksu ja rauhallinen nuori hevonen. Nimimerkillä puolihullun 15 vuotiaalla tammalla ratsastava... :D

  VastaaPoista
 2. "Poika oli taas kyllä niin superkiltisti koko ajan, eikä välittänyt yhtään vaikka toinen hevonen välillä vähän säpsyilikin."

  Hihhi, sorry! :) Tunnistettiin itsemme tekstistä... :D
  Hertta oli ihan pimee tuolloin. Ihmeteltiin omistajan kanssa, että miten tuo sun nuorikkos käyttäytyi niin asiallisesti, kun taas meijän vanha 15 v mamma pisti riehuen... :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hehe, eipä mitään - ei meitä yleensä pienet säpsyilyt haittaa :) Pakkaskelillä on kiva välillä vähän irroitella, joten ymmärrän Herttaa hyvin!

   - Hanna

   Poista

Kysymyksiä tai kommentteja? Jätä viestisi allaolevaan kenttään tai laita sähköpostia!