tiistai 26. maaliskuuta 2013

Vauhti päällä valmennuksessa

Eilen käytiin vain kevyesti maneesissa laukkailemassa pitkin ohjin ja tänään olikin sitten huomattavan paljon energiaa treenaukseen! Meillä oli viikoittainen toisen valmentajan tunti ja harjoiteltiin Va B:1-ohjelmaa pääsiäisen kisoja varten. Ei oltu tehty lainkaan vaihtoja noin puoleentoista viikkoon ja sen kyllä huomasi... Poika kävi ihan kierroksilla ja ennakoi älyttömästi lävistäjillä, mitä se ei yleensä ikinä tee. Oli siis pakko tehdä välissä ravityöskentelyä ja laukka-käynti-siirtymisiä ja koittaa uudestaan kun se oli vähän tasaantunut. Olin kuitenkin tosi iloinen, että se ei intoutunut poukkoilemaan tai pukittelemaan, vaikka tuntui siltä että vähän sen olisi mieli tehnyt.

Olin aika tyytyväinen avo-sulkulinjaan, joka saatiin lopussa onnistumaan hyvin molempiin kierroksiin. Ohjelmassa ei sen suuremmin mitään "temppuja" ole (eikä takareita, onneksi), vaan koko pointti on esittää tarpeeksi selvät siirtymiset askellajien sisällä. Tästä tulikin muistutusta ja huomautusta pariin otteeseen :) Ei sitä silloin esteratsastajana ajatellut, että samalla radalla voidaan mennä kolmea erilaista ravia, laukkaa ja käyntiä. Silloin oli vain yksi vaihde per askellaji ja laukanvaihdotkin tehtiin heittämällä vaan ulkopohje taakse... Kaikenlaista sitä oppii kun vanhaksi tulee!

Lopuksi saatiin tehtyä pari onnistunutta vaihtoa ja lopetettiin siihen. Poika ei kyllä tuntunut yhtään väsyneeltä, vaan päin vastoin. Joskus musta tuntuu, että sillä voisi ratsastaa vaikka koko päivän ja se vaan ravaisi vaikka kolme tuntia putkeen. Se on aina vaan ratsastaja, joka on sitä mieltä että voitaisiin jo lähteä talliin... Loppuun 
Ullan ottama kuva viime kesältä Domista, oispa jo kesä!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kysymyksiä tai kommentteja? Jätä viestisi allaolevaan kenttään tai laita sähköpostia!