maanantai 30. syyskuuta 2013

Seurakisat Peuramaalla

Lauantaina oli tuulinen, mutta onneksi aurinkoinen päivä ja suunnattiin Pojan kanssa kisoihin Peuramaalle. Matkakaverina meillä oli toinen kouluhevonen meidän tallilta ja ruunat tulivat oikein hyvin toimeen keskenään :) Verkassa Poika oli vähän "ylirento" ja pärski koko ajan ja mietin, että nyt en varmaankaan saa sitä tarpeeksi hereille. Rataa kiertäessä se tulikin sitten tosi skarpiksi ja sama vire säilyi myös lähes koko radan. Ainut virhe oli pieni tahtirikko lisätyssä käynnissä, mutta muuten rata meni yllättävän hyvin! Päätuomari antoi lähes 63% ja istunnasta ja lisäyksistä tuli jopa 7.

Palkintojenjaosta, Ulla kuvasi

Yhteensä saatiin sitten 60,83 % ja sijoituttiin toiseksi! Poika oli ihan hassu kunniakierroksella, se ei oikein ymmärtänyt, miksi nyt vielä piti laukata ja tippui pari kertaa raville... Kokonaisuutena oli mukava reissu ja olin iloinen, että monien huonojen ratojen jälkeen saatiin pitkästä aikaa onnistuminen. Tähän on hyvä lopettaa kausi ja jatkaa ensi vuonna uudella innolla! Ensi kaudelle meillä on toki jo mietittynä tavoitteita, mutta olen jotenkin vähän varovainen suunnittelemaan kovin suuria juttuja, ettei sitten tule suuria pettymyksiä :) Olisi hienoa, jos Poika oppisi talven aikana uusia liikkeitä ja kehittyisi vielä paremmaksi. Valmentajat ovat sitä mieltä, että se voisi helposti mennä ensi kaudella jo Prix St Georges -tasolla! Ehkäpä lainakuskin kanssa se voisikin onnistua, jos treenataan koko talvi ahkerasti.

Meille ei koskaan ole ollut prioriteettina edetä luokissa nopeasti ylöspäin ja saada samalla ruusukkeita, vaan kehittää hevosta rauhassa ja iloita matkan varrella tulevista onnistumisista. Olen aikaisemminkin todennut, että en ole kovinkaan kilpailuhenkinen, vaan pidän kisoissa käymisestä kokemuksena ja vaihteluna. Jos olisin halunnut vain päästä kilpailemaan vaikeita luokkia, olisi varmaankin kannattanut ostaa hieman valmiimpi ratsu ja treenauttaa sitä ratsuttajalla viikoittain ;) Minulle tärkeämpää on kuitenkin pitää hevonen terveenä ja hyväntuulisena ja kouluttaa sitä valmentajien kanssa ilman paineita. Kehitystä tavoitellaan, mutta sillä ei ole kiire!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kysymyksiä tai kommentteja? Jätä viestisi allaolevaan kenttään tai laita sähköpostia!