sunnuntai 15. syyskuuta 2013

Säädöt kohdilleen

Flunssa on sairastettu ja ehdin myös levätä pari päivää mökillä, joten tänään oli tosi kivaa tulla taas ratsastamaan. Nyt jäi valitettavasti Hevoset Stadikalla välistä, sillä tulin siihen tulokseen, että on parempi toipua kunnolla flunssasta eikä mennä heti istumaan ulos viileään katsomoon koko päiväksi. Myös kahden kisaviikonlopun jälkeen oli hyvä saada pieni tauko, sillä kaksi seuraavaa viikonloppua kuluu taas heppaohjelman merkeissä.

Vastalaukassa

Pojalla oli myös tällä viikolla kevyempi väliviikko, se sai "kankivapaata", kävi maastoilemassa ja teki vähän perustyöskentelyä. Ratsastin sen läpi viimeksi tiistaina, joten osasin hieman odottaa, että tänään eivät ehkä kaikki säädöt ole ihan kohdillaan. Vasen laukka oli todella hankala, hevonen ei oikein ottanut tukea ohjalta eikä edennyt tarpeeksi eteen. Samalla se yritti puskea ulkolapaa ulos ja reagoi pohkeesta vain ylöspäin tai vaihtamalla laukkaa... Mietin sitten pääni puhki, että jatkanko ratsastusta niin kauan että saan sen toimivaksi vai tyydynkö vain ihan ok -tilanteeseen. Olin jo itse ihan puhki ja Poikakin tuntui väsyneeltä, joten ajattelin että olen tyytyväinen kun nyt sain sen hyväksi edes ravissa ja oikeassa laukassa. Lisäyksiä ei meinannut myöskään löytyä, vastalaukka oli aika löysää ja peruutus alkuun vaikeaa. Toistojen jälkeen ne kuitenkin paranivat ja olivat lopuksi ihan hyviä. Ensi viikolla on silti paljon hommia tehtävänä! Positiivista oli se, että Pojan keskittymiskyky kentällä on jo huomattavasti parempi kuin pari viikkoa sitten, jess.

Paremman puutteessa farkuissakin voi ratsastaa!

Meillä on kotitallilla ensi lauantaina rataharjoitukset, jossa saa mennä haluamansa pitkän tai lyhyen radan ohjelman. Ajattelin, että en laita mitään kisakamoja ja tuomaritkin ovat vanhoja tuttuja seuran omia tuomareita, mutta nyt kuulinkin että sinne on tulossa kaksi ihan kv-tason tuomaria! Kääk, nythän pitääkin ryhtyä suhtautumaan vähän vakavammin ja varmaan täytyy sitten myös letittää ;)

2 kommenttia:

 1. Perus Poikaa - jos perjantaina ahkeroi kovasti, niin sen kaiken voi nollata lauantaina maastoillessa ;) Ruunat!

  Suukkoja komealle <3

  -Ulla

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, jos on edellisenä päivänä saanut mennä iloisesti suoraa tietä eteenpäin, niin miksi seuraavana päivänä pitää taas tehdä ympyröitä? Poika ei voi ymmärtää... :)

   - Hanna

   Poista

Kysymyksiä tai kommentteja? Jätä viestisi allaolevaan kenttään tai laita sähköpostia!