keskiviikko 4. syyskuuta 2013

Sarjavaihtoja

Hanna Pesonen kuvasi, kutenkuvat.weebly.com/

Kisojen jälkeisestä harmituksesta on toivuttu nopeasti, sillä hevonen on ollut nyt pari päivää oikein hyvä ratsastaa! Maanantaina treenattiin itsenäisesti ja eilen valmennuksessa ja olin tosi yllättynyt siitä, miten paljon vaihdot ovat kehittyneet :) Nyt Poika tekee jo hienosti vaihtoja joka kolmannella askeleella, mikä oli sille kesällä vielä liian vaikeaa. Pieni kypsymisaika on siis ollut tarpeen, sillä nyt se vaihtaa sarjassa kuin vanha tekijä. Hieno juttu, ehkäpä uskaltaa haaveilla, että siitä vielä tulee Vaativa A-tasoinen ratsu joku päivä.. Seuraavaksi työn alla olisi harjoituspiruettien opetteleminen ja sitten sitä pitäisi talven aikana "poljettaa" vähän enemmän, jos se piaffikin sieltä sitten alkaisi löytymään.

Hanna Pesonen kuvasi, kutenkuvat.weebly.com/

Kaiken kaikkiaan olen niin ihmeissäni tuon hevosen kehityksestä, että välillä oikein hämmennyn. En olisi 4,5 vuotta sitten uskonut, että voisimme ratsukkona oppia näin paljon yhdessä. Poikahan oli todella "raaka" vielä 6-vuotiaana, sanoisin että varmaan noin 4-vuotiaan tasolla. Muistan hyvin, kun valmentajan kanssa harjoiteltiin laukkaamista pääty-ympyrällä ja ympyrä vaan suureni suurenemistaan kun hevonen ei aina ihan kääntynyt sinne minne kuski ohjasi :) Perusratsastukselta se on aina ollut mukavan herkkä ja reipas, mutta hyvin taipuvainen kiemurtelemaan ja siksi myös erilaiset väistöt ovat olleet sille hieman vaikeita opetella.

Hanna Pesonen kuvasi, kutenkuvat.weebly.com/

Meidän harjoittelua ovat matkan varrella monet arvostelleet aika tylystikin välillä, koska he näkivät vain ison ja tasapainottoman hevosen, joka ei tulisi koskaan oppimaan mitään. Onneksi valmentajat ovat aina kannustaneet jatkamaan eteenpäin, vaikka välillä itsestä tuntui, että kehitys oli pysähtynyt moneksi kuukaudeksi. Myös koulutuomarit ovat alusta asti kehuneet Poikaa laadukkaaksi hevoseksi, joten arvostelijat eivät osanneet ihan nähdä pinnan alla piileviä kykyjä, joita piti vain vähän kaivaa esille. Kisamenestys on toissijaista, kun arki-ratsastuksestakin saa usein niin paljon hyvää fiilistä!

3 kommenttia:

  1. Heheei!! Löysin teidät! :) Teilläkin on blogi. Kivaa. :)

    Toivoopi "puolituttu" kisoista ja Hyyppärän tuomareiden skaalantarkastuksesta... ;) (Cassiopeia KS) :)

    VastaaPoista
  2. Jep, me yritetään myös välillä kirjoitella vähän päiväkirjaa :) Terkkuja teille ja nähdään varmaan Laaksolla viikonloppuna!

    - Hanna

    VastaaPoista

Kysymyksiä tai kommentteja? Jätä viestisi allaolevaan kenttään tai laita sähköpostia!