torstai 26. syyskuuta 2013

Kylmät ilmat ja pirteä ratsu

Viime päivinä on ollut järkyttävän kylmä, aamuisin +3 astetta! Yöllä laskee varmaan pakkasen puolelle, hrr... Hevoset ovat olleet pirtsakalla tuulella ja Poika oli innokas tiistain valmennuksessa. Se tuntui alusta asti tosi hyvältä ja eteenpäinpyrkivältä, joten harjoiteltiin Va B:1 -rataa ja sen jälkeen haettiin vielä hyvää tuntumaa ympyrällä. Sain taas niin monta ahaa-elämystä ja uutta oppia! Poika tulee todella helposti tyhjäksi edestä jos se käy vähän kierroksilla ja nyt sain tosi hyviä vinkkejä siihen, kuinka saada se ottamaan enemmän tuntumaa ohjille. Idea oli ratsastaa sisäpohkeesta ulko-ohjan tuelle ja samalla ajatella loivaa avotaivutusta - yksinkertaista eikö ;) Tämä kuitenkin toimi todella hyvin ja sitä voi tehdä myös suoralla uralla ratsastaessa, lävistäjillä yms.


Tänään ratsastin kentällä ihan perusjuttuja kolmipaloilla ja meni ihan hyvin, vaikka en nyt yksin tietenkään saanut hevosta kulkemaan yhtä hienosti kuin tiistaina. Kentälle ilmestyikin yhtäkkiä vaikka kuinka monta ratsukkoa ja oli vielä estevalmennus toisessa päädyssä, aikamoista hulinaa. Poika keskittyi kuitenkin suhteellisen hyvin ja itsekin muistin katsella eteenpäin, niin ei törmätty muihin.


Poika on viime aikoina syönyt vähän huonosti ja en ole oikein löytänyt siihen syytä. Onneksi meillä on ihanan tarkka henkilökunta tallilla, joka ilmoittaa heti, jos hevosessa on jotain poikkeavaa! Myös toiset hevosenomistajat seurailevat tarkasti hevosia ja olen itsekin pari kertaa soittanut omistajalle, jos olen huomannut, että joku hevonen näyttää levottomalta tai mahdollisesti kipeältä. Omasta hevosesta on aina niin huolissaan ja ainakin itse haluan löytää syyn ongelmille niin pian, kuin mahdollista. Jotkut hevoset saattavat jostain syystä saada vatsavaivoja tai lieviä kaasuähkyjä ilmojen kylmetessä ja osasyy voi olla se, että ne juovat kylmällä ilmalla vähemmän. Juoma-automaatin vesi on todella kylmää, joten muistakaa juottaa ämpäristä lämmintä vettä hevosille erityisesti pakkasella! Itse olen jopa vähän neuroottinen tästä asiasta, sillä yhden ähkyherkän hevosen omistaneena sitä suhtautuu näihin asioihin aika vakavasti. Syötän Pojalle nyt psyllium- ja maitohappokuurin, jos sillä on jotain vatsassa niin se toivottavasti tasoittuisi noilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kysymyksiä tai kommentteja? Jätä viestisi allaolevaan kenttään tai laita sähköpostia!