torstai 23. toukokuuta 2013

Sateista ja kuraista menoa

Pari päivää on taas ollut tosi kylmä ja kostea ilma ja vettä on tullut aikamoisesti. Vaihtelevaa säätä tosiaan... Oon yrittänyt ottaa vähän rauhallisemmin oman ratsastuksen kanssa jotta saisin flunssan vihdoin pois, mutta aika sitkeästi se kyllä roikkuu mukana, höh! Tänään harjoiteltiin itseksemme maneesissa Va B FEI Junioreiden joukkueohjelmaa ja siinä onkin meille vähän treenaamista. Se on tähän asti ehdottomasti vaikein ohjelma jota oon mennyt (hevonen on kyllä suorittanut sen ihan mallikkaasti lainakuskin kanssa), eli pitää nyt vaan saada se sujuvaksi ratsastaa itselle. Yllättävän vaikeaa olikin tehdä vaihdot radan poikki, kun pitäisi ehtiä kääntää, suoristaa, vaihtaa ja heti taas kääntää. Pitää ehkä harjoitella ensin vähän kaarevammalla tiellä, niin ei tule liian jyrkkiä käännöksiä.

Keskikenttä ei ihan suodata vettä..
 Poika oli alkuun mukavan rento ratsastaa ja menin taas ilman raippaa koko ajan. Vaihtoharjoitusten seurauksena se kuitenkin kuumeni vähän yllättävästi ja alkoi narskuttamaan, jota se ei ole tehnyt aikoihin! Silloin kun se on vähän hermostunut, tyhjä edestä ja narskuttaa, niin ei oikeastaan auta muu kuin rauhoittaa tilanne ja yrittää saada sen mieli taas rennoksi. Jos jatkaa saman harjoituksen toistoa, niin tiedän kokemuksesta, että se menee vaan todella paljon huonommaksi ja vetää itsensä ihan jumiin jännityksestä. Mentiin siis vaan laukkaa ympyrällä vähän matalammassa muodossa niin että se rauhoittui ja sitten sain vielä tehtyä muutamat sulkutaivutukset rennosti. Taas meni tunti ihan huomaamatta, aika kuluu nopeasti kun on mieluisaa tekemistä :)

Onneksi oli loimi tarhassa        


Selailin vähän kisakalenteria ja vaikka parit aluekisat olisikin nyt tarjolla, niin päätin että mennään vasta Ypäjälle kesäkuun puolivälissä. Siellä on hyvät luokat ja sujuvat järjestelyt, oon ollut siellä kaksi vuotta peräkkäin ja tykännyt aina tosi paljon. Toisin kuin esim. Järvenpäässä, jossa meillä on mennyt jostain syystä aina huonosti ;) Kunnon amatöörin tavoin syytän siis olosuhteita, pohjaa, verkkaa ja mitä näitä nyt on, heh.mums

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kysymyksiä tai kommentteja? Jätä viestisi allaolevaan kenttään tai laita sähköpostia!