perjantai 24. toukokuuta 2013

Kilpailemisen kustannukset

Ilmoittauduin eilen Ypäjän kisoihin ja varasin samalla majoituksen hevoselle, itselle ja iskälle. Laskin sitten huvin vuoksi, että mitäs kaikkia kuluja tästä lystistä kertyy ja koin kyllä taas pientä sydämentykytystä aiheesta...

Kansallisten lähtömaksut ovat todella kalliita, 40 euroa per luokka. Tähän tulee päälle turvallisuus- SRL- yms. maksut, joten yhteensä kahdesta (!) luokasta tuli lähtömaksuja 104 euroa. Majoitus kahdelle hengelle on lähes yhtä kallista kuin hotellissa, sillä meidän huone maksaa 98 euroa. Hevosen karsina on 42 euroa ja se pitää tähän hintaan myös lisäksi kuivittaa ja siivota itse (turve on kuitenkin tallin puolesta). Trailerin vuokra kahdelle päivälle on noin 80 euroa ja polttoaineet (300 km trailerin kanssa, laskin oman auton kulutuksen mukaan nyk. dieselin hinnalla) ovat noin 50 euroa. Lisäksi kisapaikalla pitäisi vielä syödäkin jotain, (jos nyt ei kahdeksi päiväksi pakkaa sitten omia eväitä mukaan) eli ruokailut kahdelle hengelle ovat suunnilleen 50 euroa.

Tästä saamme tulokseksi kisaviikonlopun hinnan, joka on yhteensä 424 euroa! Siis kahdesta päivästä, kahden radan ratsastamisesta. Sitten vielä expomyyjät miettivät, että miksi kukaan kisaaja ei enää raaski ostaa myyntikojuista mitään. Mitä tähän nyt oikein sanoisi, samalla rahalla pääsee hyvällä tuurilla viikoksi rantalomalle Etelä-Eurooppaan. Huhhuh, sitten jos vielä kisat menevät huonosti, niin mahtaa lämmittää mieltä...

Tänään olisi tarkoitus mennä kevyesti kentällä ja lähteä sitten viikonlopuksi mökille, sunnuntaina taas jatketaan treeniä.

2 kommenttia:

 1. Juu, hinnat ovat tosiaan kohdillaan varsinkin tuolla Ypäjällä, huh! Tulee kyllä kustannuksia kahdelle radalle.. Ja kun ne palkinnotkaan eivät ole missään suhteissa kuluihin.

  Mä vielä mietin Ypäjälle lähtöä, kun en millään jaksaisi yöksi jäädä, mutta ei myöskään jaksaisi ajaa yhden luokan takia edestakaisin, pitää miettiä vielä.

  Tsemppiä kovasti treenaukseen, se junnujen joukkueohjelma on tosiaan melkoisen kinkkinen ja pitää olla pilotin ja pollen hereillä kyllä kaiken aikaa. :)

  -Suvi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, kyllä alkaa lähikisat tuntumaan ihan hyvältä vaihtoehdolta kustannuksiin nähden! Mutta kun kuitenkin on ihan kiva välillä käydä isommissa kisoissa ja mennä useampi rata kerralla...

   Mietin myös tuota edestakaisin ajamista, mutta onhan sinne vähän matkaa kuitenkin yhdelle päivälle, jos vielä molempina päivinä meinaisi kisata. Kiitti tsempistä ja terkut myös teille! :)

   - Hanna

   Poista

Kysymyksiä tai kommentteja? Jätä viestisi allaolevaan kenttään tai laita sähköpostia!