keskiviikko 22. toukokuuta 2013

Riehumista ja perusratsastusta

Mun netti ei jostain syystä suostunut lataamaan eilen kuvia, joten laitetaan nyt sitten ilman niitä :(
Tässä siis hieman myöhässä stooria viime päivien menosta.

Ei ole mun hevosella ainakaan tietoa mistään helleväsymyksestä, miten sillä onkin taas viime päivinä ollut niin paljon energiaa? Sunnuntaina ajattelin juoksuttaa sitä kevyesti muutaman kierroksen liinassa ja laitoin vielä vaan pelkän riimun päähän (fail!) jonka seurauksena se melkein pääsi multa irti... Ei siis ollut ainakaan väsynyt kisojen jälkeen. Oli tosi kuuma ja ajattelin että nyt otetaan ihan iisisti, mutta Poika oli vähän toista mieltä ja veti hirveitä rodeopukkeja ja juoksi itsensä ihan hikeen, todella järkevä otus. Ei sitten muuta kuin suihkun kautta syömään ruohoa, kun se oli vähän rauhoittunut.

Maanantaina oli pitkästä aikaa vierailevan valmentajan tunti ja koska mulla oli edelleen tosi flunssainen olo, niin pyysin jos valmentaja voisi vähän ratsastaa Pojalla. Se oli edelleen (eilisestä rehaamisesta huolimatta) tosi reipas ja valmentaja kehuikin, että oli tosi paljon paremman tuntuinen kuin viimeksi! Se on kuulemma kehittynyt todella paljon ja on perusratsastettavuudeltaan oikein hyvä, ei ole mitään vinouksia tai muitakaan ongelmia :) Lopuksi kävin vielä itse selässä ja tehtiin ihan perus läpiratsastusta, taivutusta ja askeleen pidentämistä ja lyhennystä. Poika oli tosi skarppina ja kuunteli hyvin ja sai paljon kehuja. Juteltiin tunnin lopuksi, että on tosi tärkeää jaksaa tehdä ihan vaan näitä perusjuttuja, siirtymisiä ja taivutuksia ympyröillä, sillä ne kehittävät hevosta todella paljon ja kasvattavat sen lihasvoimaa.

Kun hevonen on ns. "läpi" ja hyvin avuilla, niin tulee helposti se ongelma että jää itse vain ratsastelemaan ja nauttimaan hyvästä fiiliksestä, jolloin hyödyntää vain hevosen vahvoja puolia. Kuitenkin niitä heikkouksia pitäisi harjoitella ihan yhtä paljon, silloinkin kun mieli tekisi vain treenata vähän "temppuja", eikä tehdä tylsää perusratsastusta. Eli vaikka kisoissa mentäisiin GP:tä, niin kotona tehdään silti 90% ajasta niitä siirtymisiä, asetuksia ja taivutuksia ja 10% niitä itse liikkeiden treenaamista. Vähän sama juttu kuin esteratsastuksessa, jossa monet huiput sanovat, että hyppäävät kotona max. metrin esteitä, vaikka kisoissa hyppäisivät 160 cm-ratoja. Eli perusratsastusta ennen kaikkea!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kysymyksiä tai kommentteja? Jätä viestisi allaolevaan kenttään tai laita sähköpostia!