lauantai 7. joulukuuta 2013

Talvi!

Vuodenaikaan nähden on ollut yllättävän lämmintä, mutta nyt luulen että lumi on tullut pysyäkseen. Eilen meillä oli itsenäisyyspäivän rataharjoitukset ja olin rataan ihan tyytyväinen, vaikka pisteet nyt jäivätkin alle kuudenkymmenen prosentin. Startattiin Va B:2 ja ohjelma sujui helposti ilman suurempia virheitä ja Poika liikkui hyvin eteen! Varmaan ekaa kertaa ei tullut sanomista siitä, että olisi pohkeen takana tai tarvitsisi lisää aktiivisuutta :) Kääntöpuolena oli taas se, että se pääsi ajoittain juoksemaan hieman selkä alhaalla ja olisin itse voinut valmistella liikkeitä vähän paremmin, enkä vain kaasutella menemään.

Vallaton harja, kuten aina ilman lettejä!

Olin tosi iloinen, että Poika peruutti ongelmitta ja sujuvasti ja että varsinkin kolmikaarinen vaihdoilla onnistui niin hyvin. Takareista meille oli mielestäni annettu hieman turhan alhaiset pisteet, koska katsoin radan vielä videolta ja oltaisiin mielestäni ansaittu niistä edes 5,5 pistettä, vaikka ne nyt eivät täydelliset olleetkaan. Lyhyellä radalla ei kyllä mitenkään mahdu tekemään kunnon lisäyksiä noin isolla hevosella, joten ne jäivät sitten aika vaatimattomiksi. Lisätystä käynnistä tuli kuitenkin 7! Kokonaisuutena jäi silti ihan hyvä fiilis ja nämä olivat varmaankin ekat kisat koko vuonna, joita en jännittänyt tippaakaan :) Loppukommenteissa luki: "Ratsulla kivat liikkeet, mutta säilytä vakaammin takaosan ja selän jäntevyys, jotta kokoamisaste ja liikkeiden keveys säilyy tasaisemmin."

Luminen kenttä ja kaivinkone, jonka vierestä mennään tarhaan joka päivä

Tänään kävin maneesissa tekemässä kevyen palautteluratsastuksen, Poika sai liikkua kunnolla eteen, eikä tarvinnut koota yhtään. Se meni ravissa niin hurjaa vauhtia, että mua alkoi jo vähän huippaamaan, se olisi varmaan ihan ässä jossain puoliveristen montelähdössä! Lopetettiin jo puolen tunnin jälkeen, koska Poika oli niin kiva ja mun mielestä on välillä hyvä lopettaa silloin, kun hevonen vielä haluaisi jatkaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kysymyksiä tai kommentteja? Jätä viestisi allaolevaan kenttään tai laita sähköpostia!