maanantai 30. joulukuuta 2013

Hyvää uutta vuotta!

Täytyy kyllä sanoa että mä olen niin fiiliksissä näistä ilmoista - eilen treenattiin ulkona kentällä ja pohja on superkunnossa! Ihanaa, kun ei ole pakkasta tai jäätä ja voi suunnitella liikutusta monipuolisesti, eikä ole pelkkää maneesissa pyörimistä. Poika on ollut oikein taitava ja reipas, vaihdot sujuu hienosti mutta harjoituspirueteissa riittää vielä pohdittavaa... Pikkuhiljaa se sieltä varmaan tulee :) Tällä hetkellä on huomattu valmentajan kanssa, että Poika on hieman parempi ratsastaa kolmipaloilla, kuin kangilla ja nyt täytyisi tasapainottaa asiaa. Kolmipalojen kanssa se kantaa itsensä tosi hyvin ja pysyy kevyellä ja tasaisella tuntumalla, mutta kangilla se taas sukeltaa helposti hieman liian alas ja tukeutuu ohjaan liikaa. Nyt täytyy siis mennä enemmän kankien kanssa ja yrittää saada sitä ylös ja ryhtiin myös niillä.

Täysin kuiva kenttä!

Pohdin taaksepäin kulunutta vuotta ja mietin myös tulevaisuuden suunnitelmia, tässä lyhyt yhteenveto tästä vuodesta:

- Paras kisatulos:
Lohjan ja Tampereen kisat, joissa saatiin kansallisesta Va B-luokasta yli 60 % tulos. Hyviä ovat silti olleet myös kaikki radat, joiden jälkeen olen itse ollut hyvällä fiiliksellä pisteistä riippumatta.

- Huonoin kisatulos:
Porvoon aluekisat, joissa saatiin kauden pohjatulos eli 55 %... Kuitenkin ratsastettavuudeltaan Poika oli ehkä kaikista huonoin Ypäjällä ja Laaksolla, joissa en oikein saanut sitä viritettyä tarpeeksi jostain syystä.

- Onnistumisen hetki:
Vaikea nimetä mitään yksittäistä hetkeä, mutta muutamat valmennukset ovat olleet todella onnistuneita ja olen saanut hevosesta uskomattoman WOW-fiiliksen. Poika on myös kehittynyt paljon tänä vuonna!

- Mitä parannettavaa:
Oma istunta suoremmaksi ja rataratsastukseen "jäntevää rentoutta", jotta hevonenkin liikkuisi aitojen sisällä yhtä hyvin kuin verkassakin. Säännöllisempää puomi- ja kavalettiharjoittelua takaosan vahvistamiseksi.

- Mitä toivon ensi vuodelta: Toivon, että Poika pysyisi edelleen terveenä ja että se pääsisi starttaamaan valmentajan kanssa pari Prix st Georges-rataa ja mun kanssa jotain pikkukisoja. Toki odotan myös uuden tallin remontin valmistumista ja muuttoa sinne! Toivon myös paljon aurinkoisia päiviä, rentouttavia maastoretkiä ja onnistuneita treenejä.

Ensi vuoden alkuun onkin jo suunniteltu istuntakurssi ja yksi kouluklinikka, niitä odotellessa hyvää uutta vuotta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kysymyksiä tai kommentteja? Jätä viestisi allaolevaan kenttään tai laita sähköpostia!