keskiviikko 20. marraskuuta 2013

Tiistain treenit

Eilen ratsastin Pojan kolmipaloilla maneesissa ja oli ihan luksusta mennä lähes koko aika yksin ja vielä "prime time" aikaan illalla :) Tuomarinkylä on siitä niin outo paikka, että koskaan ei tiedä, mihin aikaan päivästä maneesiruuhka sijoittuu. Usein ajattelen, että illalla kahdeksan jälkeen on hiljaista ja sitten siellä saattaakin olla kymmenen muuta ratsukkoa samaan aikaan, kun kaikki muutkin ovat tulleet vasta illalla tallille. Aloitin kevyessä ravissa hieman matalammassa muodossa ja tein paljon ympyröitä ja avoja uralla. Aluksi Poika ei avoissa taipunut koko rungosta, vaan käänsi vain kaulaa ja yritti työntää ulkolapaa ulos, mutta suoristuksella ja sen jälkeen ulkopohkeella sain sen korjattua hyvin.

Tyypillinen "kaula taipuu, runko ei" avotaivutus, keväällä Karkkilassa

Laukassa se oli aluksi taas aika hidas, joten keskityin tekemään nopeita laukka-käynti-laukka siirtymisiä uran sisäpuolella ilman tukea seinästä. Pikkuhiljaa se vertyi ja välikäyntien jälkeen jatkoin ravityöskentelyllä, jossa tein koottua ravia ja lisäyksiä vuorotellen. Tämä harjoitus yleensä sytyttää Pojan aika hyvin ja se lisäsi mukavasti, mutta tuli myös hyvin takaisin pelkällä istunnalla eikä onneksi kiskonut ohjia, mitä se välillä yrittää. Kävin läpi takarit ja ravisulut lävistäjällä ja niissä ei ollut mitään ongelmaa, joten en turhaan tehnyt niitä sen enempää.

Kesällä, copy: Hanna Pesonen

Tehtiin vielä muutamia yksittäisiä vaihtoja lävistäjällä ja Poika oli alkuun koko ajan apujen jäljessä, ärsyttävää... En tiedä johtuuko se siitä, että valmentaja saattaa tehdä vaihdot hieman eri tavalla, vai oliko hevonen sitten kuitenkin vielä pohkeen takana. Pari kertaa siis pysäytin sen vaihdon jälkeen ja autoin seuraavaa vaihtoa kevyesti raipalla, joten silloin saatiin ajoitus kohdalleen. Vaihtoharjoitusten jälkeen se olikin taas aika menossa, joten tein vielä vähän kokoamista kohti piruettilaukkaa ja kun se sujui hyvin, niin tehtiin loppuverkka pitkin ohjin kevyessä ravissa. Kokonaisuutena olin oikein tyytyväinen päivän treeniin, sillä vaikka laukassa ja vaihdoissa oli alkuun vähän ongelmia, niin Poika oli lopuksi todella hyvä ratsastaa ja kantoi hienosti itsensä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kysymyksiä tai kommentteja? Jätä viestisi allaolevaan kenttään tai laita sähköpostia!