lauantai 10. elokuuta 2013

Viikonloppuratsastelua

Ihanan rauhallinen ja rento viikonloppu kun ei ole kisoja, viikko sitten oli aika eri meininki kun oltiin reissussa paahtavassa helteessä. Tänään tehtiin aluksi alkuverryttely maastossa, mutta Poika tuntui vähän jännittyneeltä, joten mentiin vielä kentälle laukkaamaan. Siellä hevonen yritti kuitenkin raivostuttavasti painaa koko ajan ulkoapuja vasten lapa edellä, joten jouduin sitten työstämään sitä aika paljon ja tulikin vähän pidempi ratsastus, kuin olin etukäteen suunnitellut. En kuitenkaan halua missään tapauksessa lopettaa, ennen kuin saan hevosen kunnolla läpi ja nopeaksi ja teräväksi avuille. Joka päivä ei siis tarvitse tehdä mitään pitkää supertreeniä, mutta joka ratsastuskerralla sen pitää kuitenkin keskittyä ja kuunnella apuja, eikä mennä pitkänä ihan miten sattuu.

Tähyilemässä tallin uuden siiven rakennustöitä

Pojalle jää aika helposti sellainen "en-kuuntele-ratsastajaa-yhtään-vaihde" päälle, jos sen antaa yhtenä päivänä liikkua vaan vähän puoliteholla, joten siksi täytyy olla aika tarkka sen kanssa, että saa sen läpi joka päivä, tai muuten joutuu seuraavalla kerralla tekemään itse tuplasti enemmän töitä. Hevonen kun ei tajua sitä, että yhtenä päivänä se saa mennä löysästi, matalana ja apuja vasten ja toisena päivänä sen tuleekin olla heti nopea ja skarppina. Tietysti monet hevoset yrittävät erityisesti uudella ratsastajalla aina vähän "lintsata", koska onhan se niille paljon helpompaa, kuin tehdä kunnolla töitä ja kantaa itsensä.



Päivitin kisakalenteriin tulevat suunnitelmat, näillä näkymin mennään siis kolmen viikon kuluttua Porvooseen. En kyllä oikeastaan pidä siitä kisapaikaista yhtään, mutta nyt ei ole kauheasti muita kisoja tarjolla ja siellä on ihan hyvä luokka meille. Toivotaan, että kisakentän pohja olisi järkevässä kunnossa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kysymyksiä tai kommentteja? Jätä viestisi allaolevaan kenttään tai laita sähköpostia!