maanantai 5. elokuuta 2013

Tampereen kansalliset kisat

Olipas pitkä ja helteinen viikonloppu takana, kisat käytiin molempina päivinä todella kuumassa säässä. Lauantaina lähdettiin siis matkaan jo ennen kuutta aamulla ja meidän startti oli Tampereella heti yhdeksän jälkeen. Poika ei radalla tuntunut ihan niin hyvältä kuin verkassa, ja ajattelin jo että nyt ei kovin hyviä pisteitä tule. Saatiin kuitenkin 61% ja oltiin jopa lähellä sijoitusta :) Joskus yllätys näinkin päin! Katsoin radan vielä videolta ja eihän se sitten niin huonolta näyttänytkään, taisin vain olla itse aika kriittinen. Yhdestä sulusta oltiin saatu jopa 7, todella hyvä parannus!

Kisoja tähyilemässä

 Sunnuntaina meillä ei mennyt sitten ihan niin hyvin ja saatiin FEI Junioreiden esiohjelmasta vain 57,6 %. Meidän starttivuoro oli yli 20 minuuttia myöhässä lanaustauon ja venyneen palkintojenjaon vuoksi ja auringonpaahteessa odottelu vei ainakin ratsastajan voimia. Itse rata meni kuitenkin ihan hyvin, mutta en saanut sulkuja oikein kunnolla läpi ja ne vetivät sitten pisteitä aika alas, kun olivat vielä kertoimella kaksi. Viimeisissä laukanvaihtolinjoissa kämmäsin itse tien ihan täysin, sillä lähdin ratsastamaan kohti P:tä, vaikka olisi pitänyt olla uralla B:ssä! Jouduin sitten tekemään ihmeellisen oikaisumutkan ja tästä tuli aika huono tie, vaihdot olivat kuitenkin onneksi hyvät. Yllätyin vähän videota katsoessani, että Poika käveli todella passimaisesti, mitä se ei ole ennen tehnyt! Tähän täytyy nyt kiinnittää huomiota ja ratsastaa käyntiä paremmin.

Jabakarsinat maneesin takana

Olin arvosteluissa samoilla linjoilla tuomareiden kanssa ja loppukommenteissa oli ihan hyviä lausuntoja, kuten "Iso hevonen, ei jaksa vielä täysin kantaa läpi radan.", "Raamikas hevonen" ja "Nöyrän oloinen hevonen". Poika oli kyllä taas niin superkiltisti koko ajan, sen kanssa on kiva olla reissussa! Muutenkin oli ihan mukava viikonloppu, mutta helle tosiaan vei hieman voimia niin hevosilta, kuin ratsastajiltakin. Viilennettiin Poikaa aina välillä kylmällä vedellä pesusienen kanssa ja viriteltiin jaban eteen aurinkosuojaa, joten se pärjäsi kyllä yllättävän hyvin. Onneksi sunnuntaina sai ratsastaa ilman kisatakkia ja se vähän helpotti.

Iskä "the varagroomi"

 Näin kisoissa niin paljon todella hyvää ratsastusta, että en voi kuin ihailla joitakin ammattilaisia! Niin helpon ja kevyen näköistä suorittamista upeilla hevosilla, näyttää tosiaan, kuin ratsastaja ei tekisi mitään selässä. Tuntuu, että itse on vielä valovuosien päässä tuollaisesta ratsastamisesta ja mahdanko sinne ikinä päästäkään... :) Ilman harjoittelua ei voi kuitenkaan kehittyä, joten nyt treeni jatkuu ja (onneksi!) kilpaileminen ei ole meille mikään itseisarvo tässä harrastuksessa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kysymyksiä tai kommentteja? Jätä viestisi allaolevaan kenttään tai laita sähköpostia!