perjantai 9. elokuuta 2013

Treeni jatkuu

Maanantaina Poika sai välipäivän kisojen jälkeiseen lepäilyyn, mutta tiistaina meillä oli taas vierailevan valmentajan tunti pitkästä aikaa. Saatiin jälleen todella intensiivistä treenausta ja hyviä ahaa-elämyksiä! Hevosta ei paljon väsymys painanut, vaan se kävi jopa hieman liiankin kierroksilla verryttelyn jälkeen ja sain itse tehdä töitä, jotta sain sen keskittymään ja rentoutumaan. Tehtiin paljon töitä ympyrällä ja vaihdeltiin muotoa matalasta koottuun, sekä samalla pyrittiin saamaan hevonen kunnolla läpi ja tukeutumaan molemmille ohjille. Lopputunnista hevonen liikkuikin huomattavasti eri tavalla kuin alkuun, vau miten isosti se ravasi selkä ylhäällä ja hyvässä ryhdissä!

Kaikista vaikeinta ratsastuksessa on varmasti ns. oman toiminnan muuttaminen, eli vanhojen totuttujen apujen tai istunnan muokkaaminen. Kun lähdetään korjaamaan esimerkiksi istuntavirhettä tai apujen käyttöä, tuntuu uusi tyyli aluksi niin väärältä ja vaikelta! Tästä hyvä esimerkki on kun itse opettelin muuttamaan käsien paikkaa. Olen todella tottunut pitämään käsiä aina vain satulan etukaaren yllä ja kun valmentaja käskikin laskemaan hetkellisesti kädet alas ja leveälle, se tuntui ihan älyttömältä, enkä aluksi pystynyt yhtään keskittymään ratsastukseen. Mutta sitten tajusin, että se todella auttaa hevosta laskemaan päätä ja venyttämään muotoa ja nyt olen oppinut pitämään käsiä näin, aina kun haluan ratsastaa hevosen pidemmäksi eteen ja alas. Jos hevonen yrittää painaa tai "sukeltaa" liikaa ohjastuntumaa vasten, niin käsien nostaminen ei yleensä auta tässä asiassa (vaikka usein opetetaan, että hevosen pää tulee yrittää nostaa käsillä ylös), vaan silloin hevonen yleensä vain painuu helpommin kuolaimen taakse. Sen sijaan nopea ja kevyt nyrkkien ravistus ainakin toimi Pojan kanssa todella hyvin, se "heräsi" huomaamaan että sen tulee kantaa itse oma päänsä ja kaulansa ryhdissä.

Eilen meidän toinen (tai kolmehan näitä valmentajia jo oikeastaan on) kotivalmentaja ratsasti Pojan ja tänään illalla juoksutan sen, jotta joka päivä ei tule niin paljon kokoamista. Yritän saada kuvia siirrettyä taas koneelle viikonlopun aikana!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kysymyksiä tai kommentteja? Jätä viestisi allaolevaan kenttään tai laita sähköpostia!