keskiviikko 26. helmikuuta 2014

Mystinen yhden päivän kuume?

Lauantaina sain soiton tallilta, että Poika ei liikutuksen jälkeen syönyt päiväruokia ja sillä oli peräti reilut 39 astetta kuumetta. Tuli aivan puskista, sillä hevonen on ollut niin pirteä koko viikon, eikä sillä ole koskaan ennen ollut kuumetta! Annettiin sille yksi annos Metacamia ja illalla kuume oli poissa, eikä lämpö noussut enää sunnuntainakaan. Todella omituista, en keksi oikein mitään logiikkaa tälle oireilulle... Pojan karsinanaapuri on tosin ollut vähän flunssassa, mutta voisi kuvitella että Pojallekin tulisi sitten kunnon oireita, eikä vain parin tunnin kuumepiikkiä? Alkuviikko otettiin nyt ihan kevyesti kävelyn merkeissä ja koska kuume ei (onneksi) tullut takaisin, niin tänään otettiin myös maneesissa kevyesti ravia ja laukkaa. Poika oli yllättävän rauhallinen ja käyttäytyi kiltisti, mutta lopussa tosin huomasin että se alkoi vähän ottaa kierroksia, joten lopetin, kun se pysyi vielä nahoissaan. Pojasta otettiin tänään vielä varmuuden vuoksi verinäyte, niin selviää että onko sillä mahdollisesti jäänyt jotain virusta kytemään.

Tarhailemassa

Harjoiteltiin "kyynärpää-ratsastusta", eli käsivarsien pitää pysyä omissa kyljissä kiinni ja vaikuttaa siellä omalla paikallaan tarjoamalla tasainen tuki suuhun. Istunnalla tulee keskittyä tekemään siirtymisiä ja temponvaihteluita ja käsillä tehdä mahdollisimman vähän. Kuulostaa tosi yksinkertaiselta, mutta on yllättävän vaikeaa tehdä selässä "niin vähän"! Pitäisi vain istua ja hengitellä ja antaa hevosen mukautua rytmiin, mutta todella helposti sitä ryhtyy ns. yliratsastamaan ja tekemään turhan suuria korjauksia, jos hevonen ei kuljekaan ihan sitä reittiä tai tahtia, kuin itse haluaisi. Itse ainakin myönnän, että jos tulee esimerkiksi huono laukasta raviin siirtyminen ja hevonen jännittyy, nostaa pään ylös ja selän laskee alas, niin ryhdyn automaattisesti heti taivuttelemaan ja käyttämään jalkaa, sen sijaan että hengittäisin syyyyvääään ja antaisin tilanteen tasoittua itsekseen muutaman askeleen aikana. Pidän itseäni kuitenkin ylipäänsä tyyliltäni aika rauhallisena ja jopa passiivisena ratsastajana (ainakin tästä tulee välillä valmentajilta huomautusta, pitäisi ratsastaa vähän voimakkaammin), mutta haluan silti oppia lisää tästä tyylistä ja näkymättömästä vaikuttamisesta hevoseen. Harjoittelua vain lisää :)

Maanantai-iltana kävelyllä kentällä

Pääsin peruutuspaikalle ensi viikonlopun valmennuskurssille, joten jos mitään kummallista ei enää ilmene, niin uskon että voidaan hyvin osallistua! Kevät kurkistelee jo kulman takaa ja kenttä oli alkuviikosta ihan sula. Nyt se on tosin taas vähän jäätynyt, mutta jos kunnon pakkasia ja lunta ei enää tule, niin voidaan ehkä oikeasti päästä pian aloittamaan ulkokausi. Pidetään sormet ristissä, että tää talvi olisi ehkä jo ohi...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kysymyksiä tai kommentteja? Jätä viestisi allaolevaan kenttään tai laita sähköpostia!