lauantai 15. helmikuuta 2014

Harjoituspiruettia

Maanantaina olin jotenkin itse töiden jälkeen ihan veto poissa ja ajattelin pitää Pojalla välipäivän ratsastuksesta, silläkin uhalla, että se saattaisi kerätä energiaa ja olla seuraavana päivänä vähän turhan pirteä. Käytiin reilun puolen tunnin taluttelukävelyllä ja maastotiet olivat suurilta osin jo yllättävän sulaneet. Jopa niin vetiset, että omien kenkien kumipohjasta meni vesi läpi ja sukat kastuivat, tosi kiva... Poika kävelee yleensä aika reippaasti, joten samalla saa itsekin ihan kunnon liikuntaa. Ensi kerralla tosin laitan suosiolla kumisaappaat tai hyppään itse Pojan kyytiin, sillä märkien varpaiden kanssa ei ole kiva olla.



Tiistaina sitten treenattiin maneesissa ja Poika yllätti olemalla ihan normaali, ei siis mennyt kiitoa tai hötkyillyt turhia, vaan oli rento oma itsensä vapaapäivästä huolimatta! Alkuun maneesissa oli 7 ratsukkoa, joten piti vähän "himmailla" ja keskittyä perussiirtymisiin, mutta sitten kun hallissa oli tyhjempää, niin päästiin myös tekemään vähän väistöjä ja vaihtoja lävistäjillä. Ravissa saadaan pätkittäin jo tosi hyvää schwungia ja Poika liikkuu isosti, mutta mulle tulee siinä vaiheessa aikamoisesti ongelmia istua harjoitusravissa... Mun käy hevosta niin sääliksi, kun se tekee superhienoja ravilisäyksiä ja mä vaan pompin selässä kuin kumipallo ja mumisen "prrrrrr hiiidasta kulma tulee" :D Ei ole helppoa...



Helppoa ei myöskään ole ollut harjoituspiruettien treenaus ja tässä auttaisi tosi paljon, jos mulla itsellä olisi vähän parempi tuntuma koko liikkeeseen. Piruettilaukkaa olen kyllä päässyt menemään parilla kokeneella hevosella, mutta olisi silloin pitänyt harjoitella myös sitä itse kääntämistä. Noh, kaipa se sieltä pikkuhiljaa tulee, kun vaan muistaa itse istua hiljaa, eikä ala "ratsastaa satulaa", kun ei se nyt niin kauheaa ole, vaikka Poika välillä tippuisi vahingossa raviin. Sillä ei ole vielä ihan tarpeeksi voimaa takaosassa, joten ei auta muu kuin yrittää vahvistaa sitä siirtymisillä, mäkikiipeilyllä ja kavalettijumpalla.



Nyt on pari päivää tehty eteen-alas työskentelyä ja "koutsi" on myös käynyt ratsastamassa Pojalla. Otettiin tavoitteeksi eka Pyhä Yrjö -rata jo maaliskuulle, jännää! Huomenna mennään Vihtiin valmennukseen, katsotaan mitä oppeja sieltä tarttuu mukaan ja mitä juttuja päästään harjoittelemaan :) Ohessa kuvia viimekertaiselta kouluklinikalta Vihdistä, mulla on suurimmassa osassa taas aika kärsivä (tai siis keskittynyt...) ilme, mutta onneksi hevonen näyttää sentään normaalilta.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kysymyksiä tai kommentteja? Jätä viestisi allaolevaan kenttään tai laita sähköpostia!