sunnuntai 19. tammikuuta 2014

Pakkastreenausta

Paljon on taas ehtinyt viikon aikana tapahtumaan ja olisi paljon kirjoitettavaa, tässä yhteenveto viime päivien pakkastreenauksesta. Torstaina oltiin sovittu valmentajan kanssa ratsutuspäivä, mutta laitoin kuitenkin itsekin ridakamat päälle ja ajattelin, että voin lämpimikseni vähän kevennellä Pojan kanssa "koutsia" odotellessa. Kävikin sitten niin, että valmentaja onnistui huijaamaan mut ratsastamaan koko tunnin, vaikka koko ajan kyselin, että koska vaihdetaan kuskia? Meni kuulemma niin hyvin, että ei ollut tarvetta vaihdolle :) Tehtiin alkuun laukkatyöskentelyä, vähän kokoamista ja lisäyksiä ja Poika tuli tosi hyvin pelkällä istunnalla takaisin, eikä yrittänyt kiskoa yhtään ohjia hidastuksessa. Tässä pitää vaan muistaa itse säilyttää jämäkkä keskivartalo ja hyvä ryhti, jotta hevonen ei pääse yhtään nykäisemään irti satulasta ja venyttämään "jarrutusmatkaa" turhan pitkäksi.

Vanhoja kuvia ekalta tallilta, talvi 2010?

Poljetettiin Poikaa vähän käynnissä ja tuli muutamia ihan oikeita piaffiaskeleita taas joukkoon, tosin aika nopeasti ratsulla alkaa keittää yli ja silloin se lähinnä yrittää poistua taakse ja sivulle, sen sijaan että menisi suoraan eteen. Välissä tehtiin muutamia ravisulkuja ensin pitkällä sivulla ja tämän jälkeen lävistäjällä ja ne sujuivat superhyvin! Noin hienoja sulkuja ei kuulemma olla koskaan ennen esitetty ja Poika ravasi tosi hyvällä moottorilla itse eteen, eikä yrittänyt hidastella väistöissä yhtään. Edistystä on siis jälleen tapahtunut. Lopuksi tehtiin vielä laukkasulkuja ja vaihtoja, jotka molemmat sujuivat myös aika kivasti. Vaihtoja on tosi hyvä treenata keskihalkaisijalla kohti peiliä, jotta näkee ihan tarkalleen suoruuden ja saa säilytettyä linjan, eikä tule myöskään helpottavaa tukea seinältä. Sarjatkin saatiin sujuvasti ja täsmällisesti avuista, pitää vaan olla niiden kanssa tosi tarkka ettei pakka pääse leviämään, vaan saa säilytettyä tarpeeksi kootun laukan koko ajan.

Talvi 2010

Viikonloppuna oli kahden päivän istuntakurssi, jolle osallistuin ilman mitään suurempia odotuksia ja ajattelin, että mennään varmaan ilman jalustimia tai tehdään jotain isoja korjauksia mun asentoon. Olikin tosi yllätys, miten älyttömän pienillä jutuilla saatiin muutosta mun ryhtiin ja tasapainoon! Poika oli tosin lauantaina aikamoisen virittynyt ja otti muutamaan otteeseen ylimääräisiä pukkihuppelykohtauksia, joiden vuoksi jouduin sitten vain työstämään sitä rennoksi koko tunnin omalla pääty-ympyrällä... Jostain se oli taas kehittänyt itselleen energiapiikin, jonka se sitten pääsi purkamaan juoksutuksessa ennen sunnuntain tuntia ja malttoikin sen jälkeen taas keskittyä työntekoon normaalisti. Isoliikkeisellä hevosella ratsastaja nojaa helposti liian taakse varsinkin harjoitusravissa (helpompi istua silloin), mutta pitäisi pyrkiä säilyttämään suora ryhti ja käyttää syviä vatsalihaksia istumiseen. Kyllä tuntuikin sen jälkeen poltteluna vatsalihaksissa, huh!

Talvikävelyllä nelisen vuotta sitten
Nyt pakkaskeleillä olen taas juottanut Pojalle lämmintä vettä liikutuksen jälkeen ja sitä menee lähes joka kerta kaksi ämpärillistä, eli on tullut tarpeeseen. Hepat eivät oikein tykkää juoda automaatista jääkylmää vettä näin talvisin, joten siksi olen itse jopa vähän neuroottinen juottamaan, etteivät ne vaan saa mitään ähkyä vähäisestä juomisesta. Nyt kevättalvella voisi olla ajankohtaista taas syöttää Pojalle kalanmaksaöljy- tai AD-vitamiinikuuri, jos se vaikka taas edesauttaisi karvanvaihtoa ja täydentäisi sen vitamiinivarastoja näin pimeään aikaan. Uusi talli on kohta valmis ja tosi hienon näköinen, jesjes pian päästään muuttamaan!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kysymyksiä tai kommentteja? Jätä viestisi allaolevaan kenttään tai laita sähköpostia!