keskiviikko 29. tammikuuta 2014

Kisakauteen valmistautumista

Päivittelin kalenteriin tulevia suunnitelmia ja lauantaina meillä olisi tiedossa "kisakauden aloitus" ja kouluklinikka Vihdissä teemalla "Kouluratsastuksen arvostelun perusteet". Osallistutaan sinne Pojan kanssa demoratsukkona FEI:n junioreiden esiohjelmalla ja valitsin ko. radan, koska siinä ei ole takareita tai peruutusta, eli meille vaikeita juttuja ;) Kiva päästä tekemään rataharjoitus vähän rennommassa ympäristössä ja saada palautetta heti suorituksen aikana, toivotaan että päivästä tulee kiva ja että Poika olisi hyvä ratsastaa. Vihdissä on nyt keväällä tosi paljon rataharjoituksia ja suunnataan ehkä niihin myös uudestaan, sillä siellä on aika hyviä ohjelmia tarjolla. Vaikka en itse olekaan mitenkään erityisen kilpailuhenkinen ihminen, niin en silti osaa kuvitella omaa ratsastusharrastusta ilman säännöllistä treenausta ja jonkinasteisia kilpailutavoitteita. Kisat ovat meille taitotason tarkistus ja tekevät samalla rytmin vuodelle, sekä auttavat luomaan harjoitussuunnitelmia ja asettamaan tavoitteita treenaukselle.

Tällä kaudella olisi tarkoitus, että Poika nousisi yhden luokan ylöspäin ja sen vuoksi meidän toinen kotivalmentaja kilpailee Pojalla nyt hieman enemmän. Päätin, että otan itselleni pelkän alueluvan tälle vuodelle, sillä Va B-luokkia löytyy yleensä ihan hyvin senkin tason kisoista (jos niitä vain ei ole rajattu) ja valmentaja voi sitten startata Pojalla kansallisia Prix st Georges-ratoja. Pitäisi varmaan nyt suunnata katseet taas kunnolla kokonaisten ratojen harjoittelemiseen arkiratsastuksessa, se kun aina talvikaudella vähän unohtuu ja maneesissa ei myöskään ruuhkan vuoksi mahdu kovin usein treenaamaan pitkiä radanpätkiä.

Eilen valmentaja kävi taas ratsuttamassa ja Poika oli taitava, teki oikein hyviä sulkuja ja vaihtoja. Kotiläksyksi saatiin taas pysähdyksiä ja myös reaktionopeuden harjoittelemista, eli samaa linjaa jatketaan kuin ennen. Otin kuvia maneesissa, mutta ne nyt eivät (ylläri) taaskaan onnistuneet, joten mennään ilman tällä kertaa. Mäellä olevaan toiseen talliin oli murtauduttu viime yönä, kuinka inhottavaa! Onneksi mitään hevosvarusteita ei oltu viety ("vain" rahaa) mutta nyt täytyy varmasti miettiä vielä uuden tallin turvajärjestelyitä kunnolla uusiksi...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kysymyksiä tai kommentteja? Jätä viestisi allaolevaan kenttään tai laita sähköpostia!