tiistai 14. tammikuuta 2014

Kuolaintestausta ja treeniä

Poika oli viime viikolla niin hieno, vautsi! Valmentaja ratsasti sitä taas yhden kerran ja Poika teki täysin suorat ja puhtaat sarjat kolmosilla sekä jyrkät ja hyvät sulut laukassa molempiin suuntiin. Nyt vielä piruettilaukka kunnolla kuntoon, niin se alkaa olla valmis vaikeammille radoille :) Testattiin Pojalle myös uutta kankikuolainta, jota valmentaja oli kokeillut hyvällä tuloksella omalle hevoselleen. Kyseessä oli Sprengerin Bemelman-kuolain, joka on muotoiltu hieman eri tavalla ja kankea on taivutettu pyöreästi eteenpäin. Poika kun tulee ajoittain tyhjäksi edestä, niin ajateltiin että tämä voisi olla yksi ratkaisu siihen. Poika oli kuitenkin ihan samanlainen ratsastaa kuin muutenkin, joten luulen, että tämä kuolain sopii paremmin vahvoille hevosille ja kielenheittäjille. Kaikista ideaalisin tilanne olisi, että hevosen suu pysyisi aina "hiljaa", eikä se aukoisi suuta yhtään ja tukeutuisi tasaisesti kuolaimeen, mutta tätä päämäärää ei ole aina kovin helppo saavuttaa... Yleisesti ottaen Poika on kuitenkin mielestäni herkkä ja "sopiva" suusta, joten en mitään suuria kikkailuja lähde turhaan sen kanssa kokeilemaan. If it's not broken, don't try to fix it!

Poika yrittää viestittää, että vähän nopeamminkin voisi yrittää varustaa...

Toinen paljon mietityttänyt ongelma (ei nyt mikään kovin vakava, mutta mä aina murehdin kaikkia hevoseen liittyviä asioita turhan suuressa mittakaavassa) on Pojan ja mun vinous. Tarkasteltiin hierojan kanssa Pojan selkää ihan kunnolla ja huomattiin, että sillähän on lavat ihan eri korkeudella! Ei siis mikään ihme, että se heittää satulan ja sitä myötä myös ratsastajan vinoon. Satulaan pitäisi nyt keksiä joku ohut tasapainottava systeemi, luultavasti kokeilen nyt alkuun pintelipatjaa toiselle puolelle, sillä Mattes-romaani on liian paksu. Viikonloppuna mennään ensimmäistä kertaa istuntakurssille, joten katsotaan jos sieltä tarttuisi jotain uusia neuvoja ja ajatuksia mukaan.

Odotellessa voi sitten järsiä liinaa (jota myöhemmin käytettiin auton hinaamiseen huonolla tuloksella :D)

Pari päivää on ollut aika kylmät kelit, mutta me on siitä huolimatta tehty ihan normaalisti hommia. Itsellä vähän naama jäätyy, mutta muuten kunnollisella vaatetuksella pärjää ihan hyvin ja ratsastaessa tulee jopa lämmin. En silti pistäisi yhtään pahitteeksi, vaikka taas tulisi plussakelit... En oo mikään kovin iso talvifani ja laittaisin ihan mielelläni jo nahkasaappaat takaisin jalkaan. -18 alkaa olla itselle se "kriittinen raja" ratsastuksen suhteen, koska silloin pitää jo olla niin paljon toppavaatteita, että selässä ei oikein pysty tekemään mitään järkevää. Mikä on teidän pakkasraja treenaamiselle ja ratsastukselle?

3 kommenttia:

 1. Mietinkin parilla viime ratsastuksella, että miksi ihmeessä valun koko ajan toiselle kyljelle, kun muilla hevosilla pysyn suorassa. Kerrankin siis vikaa (myös) muualla kuin kisoissa ;) -u

  VastaaPoista
 2. Hih! Kisoissa eli kuskissa...

  VastaaPoista
 3. Jep ja nyt kun vielä satula on topattu suoraksi ja tasaiseksi, niin se valuminen on vielä hämmentävämpää! Pitää kehitellä jotain ratkaisuja asiaan tai kohta me istutaan kaikki ihan mutkalla :)

  - Hanna

  VastaaPoista

Kysymyksiä tai kommentteja? Jätä viestisi allaolevaan kenttään tai laita sähköpostia!