torstai 6. maaliskuuta 2014

Ohjasajoa!

Maanantaina Poika sai pitää kevyemmän välipäivän ja käytiin vähän pyörimässä kentällä (!), jonka pohja oli melkoisen märkä, mutta kuitenkin suurimmaksi osaksi ihan ratsastuskelpoinen. Aina pellonpuoleisen kulman kohdalla Poika vähän tähyili, että jos pääsisi sittenkin lähtemään maastoreitille, mutta malttoi kuitenkin kärsivällisesti ja kiltisti hölkätä kentällä ja oli oikein hyvä ja reipas ratsastaa. Kurajalkojen, vatsan ja suojien pesu oli tosin hyvinkin tarpeellinen liikutuksen jälkeen...

Tiistaina saatiin vihdoin ja viimein pienten aikataulusäätöjen jälkeen Make ohjasajamaan Poikaa ja vautsi miten hienosti se meni!! Oltiin katsomossa ihan haavi auki, kun Poika teki laukanvaihtoja ja piaffia ja liikkui niin irtonaisesti ja pehmeästi. Pari kertaa sille tuli lyhyt oikosulku, kun se ei ilmeisesti ihan tajunnut mitä pitää tehdä ja yritti lähteä peruuttamaan, mutta rauhallisen varmoilla otteilla "ajuri" sai sen taas oikeille raiteille. Mä en vaan käsitä, miten joku saa hevosen tekemään noita kaikkia temppuja pelkästään maastakäsin ilman istunnan tai pohkeiden apua! Siinä on kyllä todellista pitkän linjan hevosmiestaitoa. Olin tosi innoissani, kun Make sanoi että voisi opettaa myös mua ohjasajamaan, sillä Poika toimi niin hyvin jo nyt ensimmäisellä kerralla. Hevonen sai paljon kehuja ja sokeria, se oli niin taitava! En edes illalla malttanut mennä ajoissa nukkumaan, kun fiilistelin vaan hienoa hevosta ja sitä, mitä vaihteita siitä osaavissa käsissä löytyykään :) Valitettavasti nyt ei ole kuvia, mutta yritän ottaa sitten seuraavalla kerralla.

Kotikoutsi on vielä tämänkin viikon Saksassa, mutta treenaillaan loppuviikko itsenäisesti ja ensi viikolle sovittiinkin jopa kolme ratsutuskertaa. Ratadebyytti lähenee, katsotaan saadaanko temput hiottua kuntoon siihen mennessä... Katsoin kalenterista, että seuraava kengitys olisi parin viikon kuluttua ja pohdin, että uskaltaisikohan silloin jo laittaa ihan kesäkengät? Kun eipä noille hokeille (ja varsinkaan tilsakumeille) ole ollut viime viikkoina kovinkaan paljoa käyttöä. Täytyy seurailla sääennusteita ja päättää lähempänä ja saahan ne hokit sitten aina ruuvattua pois/takaisin kun tarve vaatii.

Tänään oli tarkoitus treenata kunnolla maneesissa, mutta siellä oli aikamoinen ruuhka (8 ratsukkoa) joista vielä yksi oli sellainen poni, jota Poika pelkää ja yksi hevonen, joka loikki muuten taas joka suuntaan ja lisäksi vielä samaan aikaan kaksi valmennusta. Kyllä ärsytti taas niin paljon! Ketutti kuin pientä oravaa, mutta hammasta purren mentiin kuitenkin suunnilleen tunti. Ei tosin ollut puhettakaan mistään rennoista loppuraveista, vaan jouduin lopettamaan vähän kesken, kun Poika kävi sen verran kierroksilla, eikä ruuhka vähentynyt ollenkaan. Noh, tätähän tää on aina välillä, toivottavasti parempi tuuri huomenna!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kysymyksiä tai kommentteja? Jätä viestisi allaolevaan kenttään tai laita sähköpostia!