tiistai 11. maaliskuuta 2014

Kevät!

Olisikohan se kevät nyt jo oikeasti alkanut, siltä ainakin vahvasti vaikuttaa! Huomaan, että itselläni on heti ihan eri tavalla energiaa, kun auringonvalo on lisääntynyt ja sen myötä ratsastusmotivaatiokin on enemmän kuin kohdillaan :) Perjantaina Poika sai purkaa energiaa liinan päässä ja se olikin ihan hyvä vaihtoehto, sillä lauantaina se oli tosi hyväntuntuinen ratsastaa. Aluksi tosin taas vähän turhan ylirento ja hidas, mutta parempi sekin kuin kaahotus ja jännittyneisyys. Pääsin ratsastamaan siihen helposti "positiivista painetta" ilman että Poika jännittyi selästä ja se liikkui tosi hienosti ja isosti ravissa, (tai siltä se ainakin tuntui). Laukassa kesti hetken, ennen kuin sain moottorin käyntiin ja takaset töihin, mutta sitten päästiin tekemään pitkät pätkät piruettilaukkaa ja lävistäjällä sarjassa viisi vaihtoa kolmosilla, mun oma ennätys :)

Koutsi ja Poika Tampereella 2012, oispa pian taas kesä!

Poika oli edestä superkevyt ja kantoi itsensä hienosti, olematta kuitenkaan tyhjä tuntumalle. Se on ajoittain vähän pelannut suun kanssa ja heitti yksi päivä jopa kielen kangen päälle, jota se ei ole aikaisemmin tehnyt. Erityisesti koottu laukka on sille aika raskasta ja siinä se ei jaksa säilyttää korkeaa muotoa ihan niin hyvin, kuin ravissa. Vaativassa A:ssa kokoamisaste alkaa olla jo aika korkea, eli silloin ei oikein voi vain mennä hevoselle helppoa ja mukavaa harjoituslaukkaa vapaassa ja matalammassa muodossa... Poika ei kuitenkaan narskuta hampaita tai hermostu, eli huomaa että se on kypsynyt hyvin jo näihin vaikeampiinkin kuvioihin. Valmentaja tuli takaisin Saksasta ja ratsutti eilen pitkästä aikaa ja antoi paljon kehuja, ollaan kuulemma tehty hyvää työtä kahden viime viikon aikana. Koutsi näytti myös vihreää valoa ensi viikon Espoon kisoille, eli näillä näkymin Poika pääsee starttaamaan ekan PSG:n ihan kohta, aika siistiä! Eihän sinne nyt mitään sijoitusta lähdetä hakemaan, mulle riittää se, että mun hevonen on oikeasti oppinut jo näinkin vaikeita juttuja ja saan ihastella sitä omistajan roolissa katsomossa, pitäisköhän ostaa joku kukkahattu päähän ;) Äitikin ajatteli uhmata hevosallergiaansa ja tulla katsomaan kisoja, vaikka ne pidetäänkin hallissa ja hevospölyä on siellä huomattavasti enemmän, kuin ulkona - arvostan todella!

Voitto kotiin :) Tampere 2012

Tällä ja ensi viikolla mulla riittääkin tekemistä, sillä Pojan lisäksi hoidettavana on myös yksi samalla tallilla asustava kaverin hevonen. Saattaa siis olla, että päivityksiä ei nyt hetkeen tule, kun illat menevät aika pitkälti kokonaan tallilla, mutta sehän on vaan mukavaa :) Eilen hain ensin molemmat hepat tarhasta, laitoin lisikset valmiiksi, harjasin ensin toisen ruunan ja sitten Pojan, laitoin Pojan kuntoon ja pois ratsastuksen jälkeen ja sen jälkeen varustin toisen ratsun ja menin sen kanssa maneesiin. Ratsastuksen jälkeen vielä molempien hevosten varusteiden putsaus ja kamat paikalleen, sitten kello olikin jo lähes kymmenen illalla, phuuh! Välillä mä mietin, että onkohan mun elämä vähän liian hevospainotteista, että pitäisikö sitä joskus tehdä jotain muutakin? Nautin kyllä ratsastuksesta ja tallilla olosta ihan älyttömästi, mutta kun oma Facebook-seinä on käytännössä täynnä pelkkiä hevosjuttuja, niin kyllähän se mietityttää, että pitäisikö jotain muutakin elämää kehittää... Olen mä siis kuitenkin päivätöissä muualla ja tapaan myös suhteellisen usein "ei-hevoskavereita", mutta kun sitä on tallilla 5-6 kertaa viikossa, niin kyllähän se vie aika suuren osan vapaa-ajasta ja elämästä yleensä. Kaverit menee naimisiin ja suunnittelee perheen perustamista ja meitsi vaan on tallilla... Mutta ei kai se väärin ole, jos on sellainen harrastus, mistä todella pitää?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kysymyksiä tai kommentteja? Jätä viestisi allaolevaan kenttään tai laita sähköpostia!