keskiviikko 26. maaliskuuta 2014

Ensimmäinen PSG-rata

Viikonlopusta onkin vierähtänyt jo tovi, mutta viime perjantaina oli siis pitkään jännitetty ja odotettu Pojan debyyttistartti Pyhässä Yrjössä ja se selvisi siitä oikein hyvin :) Arpaonni ei tosin suosinut tällä kertaa lähtöjärjestyksessä, sillä Poika oli verkkaryhmän viimeinen ja joutui näin ollen odottamaan ryhmäverkan jälkeen yli puoli tuntia omaa starttivuoroaan pienellä kävelyalueella. Koutsi kuitenkin hoiti homman kotiin ja sai pidettyä tarvittavan vireystilan yllä, joten rata sujui oikein tasaisesti paria rikettä lukuunottamatta.

Ullalle jälleen kiitos kuvista!

Puolipirueteissa tahti vähän levisi ja hyytyi, joka oli kylläkin ihan odotettavissa, sillä se on todella raskas liike ja hevonen tarvitsee vielä paljon lisää voimaa taakse. Toinen virhe tuli nelossarjojen alussa, jossa Poika ei lähtenyt heti vaihtamaan, vaan ehti tehdä viiden vaihdon sijaan vain kolme vaihtoa. Huomasin jo katsomosta asti, että hevonen ihan selvästi vähän hämmentyi diagonaalin alussa ja ei siksi aloittanut heti tekemään vaihtoja. Linja on nimittäin se sama, jolla ensin tehdään puolipiruetti, sen jälkeen vaihdot ja sitten vielä keskilaukka, joten Poika ei ihan selkeästi ollut kartalla siitä, mikä liike nyt pitikään tehdä. Koutsi oli vielä verkassa harjoitellut keskilaukkaa juuri sillä lävistäjällä, joten luulen että Poika oli lähdössä lisäämään ja sitten vasta heräsikin ratsastajan apuihin, että nyt pitikin tehdä vaihdot! Kolmossarja sujui sitten täysin puhtaasti, josta olin tosi ylpeä, sillä ajattelin että siinä olisi hyvinkin voinut tulla pari stiplua. Alkuradan raviohjelma sujui huippuhyvin ja Poika sai suluista jopa 6.5 ja 7, ne ovat siis parantuneet tosi paljon. Takaosakäännöksetkin olivat ihan kelvolliset ja keskikäynti (vai lisätty?) venyi hyvin. Kokonaisuudessaan siis oikein hyvä ensimmäinen startti tällä tasolla! Kokoamisaste riitti, eikä Poikaa tarvinnut yhtään hävetä muihin verrattuna.


Kisojen jälkeen tulikin pieni miettimistauko - mihin seuraavaksi? Poni-Haan kansallisten aikaan koutsi on ulkomailla ja itse olen reissussa Ypäjän kisojen aikaan, joten seuraavat kilpailut taitavatkin olla vasta toukokuussa. Aluekisoja on ihan älyttömän vähän, joten jos en keksi mitään pikkukisoja, niin tähän väliin tulee nyt vähän pidempi tauko. Missä ovat kaikki avoimet Vaativa B-luokat, eikö niitä tosiaan ole Etelä-Suomessa ennen kesää? No, ehtiipähän sitten rauhassa treenailla ja kasvattaa hevoselle lihaksia ja voimaa. Poika kokeili ohjasajoa toista kertaa ja se liikkuu todella hienosti noin taitavan ajajan kanssa, vaikka välillä sillä hieman keittääkin yli ja se haluaisi vain mennä täysiä... Ohjasajaminen on ihan oma taitolajinsa ja todella vaikeaa, sillä tuntuma hevosen suuhun ja ohjiin on niin erilainen kuin ratsastaessa. Harjoitellaan sitä nyt kevään mittaan ja ehkäpä sekä hevonen, että omistaja oppivat jossain vaiheessa lisää :)

Poika ja kisakuski Primuksella

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kysymyksiä tai kommentteja? Jätä viestisi allaolevaan kenttään tai laita sähköpostia!