maanantai 17. kesäkuuta 2013

Ypäjän kisa-analyysi

Viikonloppu vierähti siis Ypäjän kansallisissa kisoissa, joissa lauantaina mentiin Va B:0 ja sunnuntaina Vaativa B FEI Junioreiden joukkueohjelma 2009. Tällä kertaa ei menestystä tullut ja voisi jopa sanoa, että suoritettiin alle oman tasomme. Prosentit molemmilla radoilla jäivät alle kuudenkymmenen ja vaikka suurempia rikkeitä ei tullut (paitsi peruutus molempina päivinä!), en saanut radalla hyvää fiilistä ja Poika ei myöskään ollut niin herkkä ratsastaa, kuin yleensä. Verkassa sain sen toimimaan ihan mukavasti, mutta radalla se viimeisin vire ja terävyys tuntuu niin helposti katoavan johonkin ja sitten sitä vain suorittaa tehtävän toisensa jälkeen ns. ilman "flowta". Ratsastuksessa se oikeanlaisen tunteen saavuttaminen on niin tärkeää ja sitten kun sitä ei heti radalla saa, niin unohtaa että täytyy nyt vaan jatkaa ratsastusta ja yrittää kaivaa se fiilis jostakin.

Ainut onnistunut iskän ottama ratsastuskuva

No joo, mutta hyviäkin puolia kuitenkin oli! Takaosankäännökset ovat parantuneet huimasti ja niistä saatiin toiseltä tuomarilta jopa 6 :) Huippua, yleensä on nimittäin aina saatu 4. Kummassakaan luokassa ei myöskään oltu viimeisiä, vaikka sitä aluksi hieman pelkäsin. Tuomareilta tuli taas positiivista palautetta ja yhdessä loppukommentissa luki "Osaava hevonen" - se laittoi kyllä naurattamaan, koska nyt mennään aivan Pojan osaamisen ylärajoilla! Muita kommentteja olivat mm. "Tasaisenvarma suoritus" ja "Kompakti ratsu". Sunnuntain rata oli vaikein, mitä olen koskaan ratsastanut, mutta siitäkin selvittiin kunnialla. Tosin suuria piste-eroja ja melko alhaisia prosentteja näkyi olevan todella monella ratsukolla ja pohdittiin parin muun kisaajan kanssa, että tuomarit eivät tainneet olla ihan samoilla linjoilla arvosteluissa. Pienistäkin virheistä tai liian avonaisesta muodosta otettiin monelta tosi paljon pisteitä pois ja ammattilaisetkin saivat aika huonoja tuloksia. Mielenkiintoisin kommentti omissa papereissa oli "Opettele ratsastamaan peruutus". Niin, no jos hevonen peruuttaa verkassa 3 kertaa täysin sujuvasti ja ongelmitta ja radalla ei vaan lähde taaksepäin, niin en sitten tiedä onko se tähtien asennosta kiinni vai mistä?

Iltahölkällä narun päässä

Nyt pidetään vähän pidempi kisatauko ja lomaillaan koko heinäkuu. Oon itse reissussa pari viikonloppua ja Laakson kisojen kohdalle osuu mun kaverin häät, joten sekin viikonloppu jää kisojen osalta välistä. Tampereella näytti olevan ihan mukavat luokat, joten tähdätään sinne elokuun alussa. Käydään toki valmennuksissa, eli ei nyt ihan vaan humputella koko aikaa ;) Mutta on ollut kuitenkin aika tiivistahtinen kevät, niin mukava ottaa vähän aikaa rennommin ilman kisapaineita.

Poika relaa tarhassa, kun tyhjennetään karsinaa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kysymyksiä tai kommentteja? Jätä viestisi allaolevaan kenttään tai laita sähköpostia!