torstai 20. kesäkuuta 2013

Hyviä harjoitusvinkkejä

Poika on saanut ottaa vähän rennommin viime viikonlopun jälkeen, mutta on toki ollut liikutuksessa päivittäin. Tiistaina tehtiin valmennuksessa ihan perusjuttuja kolmipaloilla, siirtymisiä ja pohkeenväistöjä. Se on myös käynyt maastossa ja tänään juoksutin sen kentällä. Alkuun se ei taas kuunnellut yhtään, katseli vaan maisemia ja muita hevosia, arrgh! Sama ongelma siis narun päässä, kuin ratsastuksessakin... Mutta sitten kun se keskittyy, niin se liikkuu tosi kivasti. Joku päivä voisi taas viritellä vähän puomeja ja pikkuesteitä kentälle. Ensi viikolla tulee Domiin taas pitkästä aikaa vieraileva valmentaja ja odotan sitä tuntia jo innolla :)

Domi 2012

Löysin Hippsonin sivuilta aika hyviä erilaisia treenausvinkkejä ja harjoituksia, joita ajattelin testailla Pojan kanssa. Teksti on tosin ruotsiksi, mutta yllättävän hyvin tajusin kaikki artikkelit. Öpnna on avo ja sluta on sulku, skänkel on pohje ja bog on lapa :) Lisää tulkkausapua löytyy tarvittaessa täältä. Takareita ollaankin harjoiteltu pienentämällä ympyrää sulkutaivutuksessa ja samaa voi näköjään harjoitella myös laukassa valmistelevana tehtävänä piruetteja varten. Näitä harjoituksia ei kuitenkaan kannata tehdä kovin pitkiä pätkiä, sillä pienellä ympyrällä kulkeminen on kuitenkin aika kuluttavaa hevoselle.

Domi 2012

Naapuritallin yksi hevonen oli menehtynyt ähkyyn ja se taas muistutti, miten jokainen hetki oman hevosen kanssa voi olla se viimeinen :( Todella ikävä juttu, äkillistä sairastumista kun ei voi oikein mitenkään ennakoida... Mutta toivottavasti huomenna vähän paremmissa tunnelmissa juhannuksen viettoon!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kysymyksiä tai kommentteja? Jätä viestisi allaolevaan kenttään tai laita sähköpostia!