keskiviikko 3. syyskuuta 2014

Uudessa tallissa

Viime sunnuntaina lastattiin hevonen traileriin ja jätettiin toistaiseksi Tuomarinkylän pellot taakse, sillä mun tulevan opiskeluvuoden ajan Poika asustaa siis Hyvinkäällä valmentajan treenissä ja valvovan silmän alla. Paikkahan on meille jo entuudestaan tuttu, sillä oltiin siellä kesällä kolme kuukautta pari vuotta sitten ennen Domiin muuttoa. Tallissa ei oikeastaan ole mitään muuta miinusta, kuin pitkä etäisyys! 50 kilometriä per suunta on aika paljon, mutta moottoritietä sen hurauttaa kesällä puolessa tunnissa. En ollutkaan vielä silloin kirjoittanut blogia (piti oikein tarkistaa - ensimmäinen teksti on 1,5 vuoden takaa), eikä sieltä löytynyt oikein mitään kuviakaan. Nyt täytyy siis vähän fotoilla uusia maisemia, niin saadaan muistoja myös Hyvinkäältä :)


Todella kämäinen kuva iltaheiniltä, ensi kerralla voisin tarkentaa vähän paremmin :D

Poika on kotiutunut uuteen talliin hyvin, tosin se on tapojensa vastaisesti käynyt aika kierroksilla! Tarhassa on riehuttu pukkilaukkaa ja ensimmäisellä ratsastuksella virtaa riitti ihan kiitettävästi, eipä siis ainakaan väsymys paina... Eilen pidettiin ensimmäinen valmennus uudella kotikentällä ja Poika kulki ihan mukavasti, harjoiteltiin FEI jun. esiohjelman rataa sunnuntain kisoja varten. Saatiin kehuja, että ravisulut ovat parantuneet ja että myös muoto on nyt hyvä. Poika onkin yleensä edestä toimiva ja kevyt, mutta sen suurin ongelma on edelleenkin hitaus jalalle. Ollaan korjattu tätä ratsastamalla jalat osittain irti kyljistä ja käyttämällä nopeaa pohjetta (suomeksi sanottuna välillä pitää potkaista kunnolla sporralla ja päästä yllättämään hevonen), sillä jatkuvalla puristuksella hevonen vaan turtuu ja hidastuu vielä entisestään, erityisesti sivuttaisliikkeissä. Ravissa takaosan moottori toimii jo aika hyvin, mutta laukassa saa vielä aika paljon herätellä ja pitää samalla ajatella ylöspäin suuntautuvaa ja paikallaan pomppivaa laukkaa, jotta saan liikkeeseen tarpeeksi energiaa. Kuulostaa varmaan kohtuu koomiselta, kun koutsi huutaa "Pupulaukkaa, pupulaukkaa!" ja mä yritän hiki hatussa samalla koota ja ratsastaa takaa eteen, ei helppoa...

Koutsin kanssa kisareissulla Harjussa, oli kivaa olla vaihteeksi groomina! Ei ees tarvinnut letittää ;)


Hyyppärässä on myös mukavasti maastoreittejä ja käytiin jo kävelemässä metsälenkki, tänään ja huomenna voidaan ehkä käydä maastossa enemmän, kun hevonen on vähän tasaantunut. Kentän pohja on tuntunut todella hyvältä ja siellä on ollut tosi paljon tilaa treenata, maneesissa ei ole vielä ehditty käymään, mutta eiköhän sinnekin syksyn tullen jouduta siirtymään... Tuntuu, että suurin osa omistajista liikuttaa hevosensa aamulla ja päivällä, sillä iltaisin tallilla on todella hiljaista! Klo 20 jälkeen ei oikein kukaan ole ratsastamassa ja lähdin itse viimeisenä tallilta vähän yli yhdeksän illalla, jolloin sainkin samalla laittaa tallin kiinni.

Nyt ois sitten vielä 2 viikkoa ja 2 päivää jäljellä ja sitten tuleekin (näillä näkymin) aika pitkä ratsastustauko... Paitsi jos mä kuitenkin otan edes housut mukaan, kun mä vähän innostuin siitä poolon kokeilemisesta :D Pitää nyt vielä vähän harkita tätä juttua hetken aikaa. Palataan päivityksiin taas kisojen jälkeen, vielä tässä ehtii parit käydä!

Vika maasto Tuomarinkylässä pitkään aikaan, aika nostalgista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kysymyksiä tai kommentteja? Jätä viestisi allaolevaan kenttään tai laita sähköpostia!