lauantai 10. toukokuuta 2014

Rataharjoitukset Tuomarinkylässä

Tänään olikin vuoden ensimmäiset ulkokisat, jotka käytiin kotikentällä rataharjoitusten muodossa. Valitsin radaksi Va B:3-ohjelman, koska en ole aikaisemmin mennyt sitä ja rata vaikutti meille tällä hetkellä sopivan tasoiselta. Verkassa oli tosi ahdasta ja Poikaa ärsytti muut läheltä tulevat hevoset huomattavasti. Se otti jopa vähän kipinää niistä ja oli ihan korvat luimussa koko ajan, joten yritin sitten ottaa pätkät ravia ja laukkaa siellä missä mahduin ja annoin suurimman virittämisen olla. Verkan olosuhteet huomioonottaen olin aika tyytyväinen rataan! Olihan Poika taas vähän pohkeen takana ja yritti ennakoida ja jarrutella muutamissa kohdissa rataa, mutta mitään rikkeitä ei tullut ja yleisfiilis oli hyvä.



Raviohjelma sujui hyvin, tosin sulut olisivat voineet olla paljon paremmat. Takarit meni jees, saatiin toisesta jopa 6, joka on meidän skaalalla siitä liikkeestä hyvä numero :) Lisäyksetkin olivat ihan kivat, tosin lisätyssä laukassa pitkällä sivulla Poika yritti vähän riistäytyä ja nousi pois muodosta, joka veti hieman pisteitä alas. 8 metrin laukkavolteilla on vaikeaa säilyttää ponnekas koottu laukka ja pieni sammuminen olikin ihan odotettavissa. Vaihdot sujuivat hyvin (jopa 7 arvoisesti), vaikka ärsyttävästi Poika jarrutteli lävistäjän jälkeisissä vaihdoissa. Lopputulos oli 59,83 % eli ei mitkään huippupisteet, mutta mulle tuli silti sellainen tunne, että kehitystä on tapahtunut. Paljon on vielä parannettavaa, kuten kokoamisaste ja lennokkuus, mutta tämän päivän tuomari ei turhasta pisteitä anna, joten on oltava tyytyväinen kun tulee edes vähän positiivista palautetta.

Nyt ollaan siinä tilanteessa, että hevosella on kyllä osaamista, mutta mun pitää parantaa omaa ratsastusta jotta saan sen esiin! Katsoin radan videolta ja mun istunta näytti jotenkin vähän lässähtäneeltä, vaikka siitä sainkin numeron 6. Alakerran pisteitä pitäisi pyrkiä nostamaan, sillä ne vaikuttavat kokonaispisteisiin todella paljon. Onnistuuneesta Va B-radasta me voidaan saada yli 60 % ja ollaan saatukin, eli siihen täytyy nyt ehdottomasti pyrkiä! Katsotaan, miten paljon ehditään tällä kaudella vielä kehittyä, 4 kuukautta yhteistä kisakautta jäljellä tämän vuoden puolella. Mutta nyt koutsi tulee taas treenaamaan ja tavoitteena on toinen Pyhä Yrjö parin viikon kuluttua Laaksolla :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kysymyksiä tai kommentteja? Jätä viestisi allaolevaan kenttään tai laita sähköpostia!