maanantai 26. toukokuuta 2014

Melkein tavallinen talliviikko ja Laakson kansalliset

Ajattelin kirjoitella ylös, mitä Pojan ja mun tavalliseen talliviikkoon yleensä kuuluu. Viime viikko oli siinä mielessä poikkeuksellinen, että lauantaina oli kisat (kotikoutsi toimi kuskina) ja sen vuoksi ratsutusta on tällä viikolla jopa 3 kertaa. Yleensä meillä on vaihtelevasti 1-2 ohjattua treenikertaa/ratsutusta viikossa ja muuten mennään itsenäisesti fiiliksen mukaan. Poika kuitenkin liikkuu joka päivä, koska se kerää sen verran virtaa välipäivistä, että kävelypäiviä ei sen kanssa pidetä kuin hyvin harvoin, yleensä lähinnä olosuhteiden pakosta.

Maanantai: Hain Pojan tarhasta ja huomasin, että sen toinen takakenkä oli melkein irti. Tämä on tosi harvinaista, sillä yleensä Poika polkee vain etukenkiä pois ja nekin juoksutuksen yhteydessä. Onneksi Opistolla oli irtokengän laittaja paikalla, joten saatiin homma kuntoon ja päästiin myös ratsastamaan. Tehtiin kevyt läpiratsastus maneesissa (isolla kentällä oli estevalmennus) ja sen jälkeen hikien huuhtelu vesikarsinassa, kamojen putsaus ja Pojalle mössöt.

Maneesissa oli söpö hiiri :)

Tiistai: Kotikoutsi tuli ratsastamaan ja Poika sai kentällä kunnon treenin. Aluksi pohjeavut eivät oikein menneet läpi ja hevosen keskittyminen oli jossain ihan muualla, joten sain juosta juoksutusraipan kanssa hevosen perässä pitkin kenttää ja koutsi laittoi selästä hevoseen vauhtia. Pojan kanssa on nyt treenattu paljon laukkaa, joka on lihaksille aika rankkaa ja koko hevonen olikin ihan hiessä/vaahdossa ratsutuksen jälkeen. Suihkun kautta kuivattelemaan ja samalla syömään hieman tuoretta ruohoa, tällä hetkellä on syötelty noin 10 minuuttia. Normaali hoito ja kamojen putsaus, kuten joka kerta.

Keskiviikko: Mulla oli tänään viikon ainoa tallivapaa päivä ja Ulla kävi juoksuttamassa Pojan. Kävin kuitenkin ostamassa rehuja Puuilosta, heppajutut on mielessä vaikka en tallilla olisikaan. Mukaan lähti pari säkkiä Peacemakeria, B-vitamiinia, valkosipulia, elektrolyyttiä, hikiviila ja bonuksena uusi satulahuopa (ohut malli nyt kesähelteille) - tummansininen tottakai :)

Torstai: Kotikoutsi jälleen ridaamassa, tällä kertaa oltiin maneesissa, koska kentällä oli niin tuskainen auringon paahde! Ei pitäisi valittaa, mutta maneesin varjossa oli tällä kertaa viileämpi treenata ja mielestäni tässä asiassa pitää aina ajatella hevosen parasta. Poika on todella herkkä kuumuudelle ja palautuu helteellä hitaasti, joten kunnon treenit on parempi tehdä siellä, missä on viileintä. Syöttelin jälleen noin 10 minuuttia.

Perjantai: Viimeistelytreeni maneesissa, pääpainona ravilisäykset. Poika meni tosi hyvin, joten tämän päivän treeni oli kevyempi, kuin alkuviikosta. Pesin koko hevosen shampoolla ja puunasin kamat huomista varten, sen kummempia kisavalmisteluja me ei yleensä tehdä.

Verkassa Laaksolla

Lauantai: Kansalliset kisat Laaksolla, Pojan toinen PSG-rata. Tällä kertaa tulikin oikeastaan samat virheet, kuin viime kerrallakin, eli puolipiruetit eivät ihan onnistuneet ja nelosissa tuli pieni stiplu. Muuten Poika suoritti oikein hyvin ja tasaisesti, erityisesti sulut ja kolmossarja olivat mielestäni tosi hyvät! Lopputulos 57,67 % ja sijoitus 17/24, eli ei ihan viimeisenä kuitenkaan. Kunhan saadaan rikkeettömiä ratoja, niin pisteet varmasti nousevat :) Helteinen keli jatkui ja oli todella lämmin, joten suorituksen jälkeen pestiin Poikaa sienellä ja lähdettiin pikaisesti kotimatkalle.

Sunnuntai: Palautuspäivä, käytiin maastossa noin 40 minuutin lenkki käyntiä ja kevyttä ravia. Poikaa ei paljon väsymys painanut ja sitä sai ihan ravissa pidätelläkin :) Se sai pienen hien pintaan ja itsekin olin helteestä ihan läkähtynyt, joten ei siksi tehty sen pidempää lenkkiä. Ratsu pääsi suihkun kautta tarhailemaan ja itse lähdin vielä Laaksolle katsomaan GP-luokan ja moikkaamaan tuttuja. Ihana kesäpäivä ja mukava lopetus viikolle!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kysymyksiä tai kommentteja? Jätä viestisi allaolevaan kenttään tai laita sähköpostia!