sunnuntai 7. heinäkuuta 2013

Tallilla taas

Olipa mukavaa tulla viikon tauon jälkeen taas tallille :) Ajattelin etukäteen, että Poika olisi ihan riiviö eikä tottelisi mua yhtään (joskus parin päivän poissaolon jälkeen en esimerkiksi ole meinannut saada sille kuolaimia) mutta nyt se vaikutti ihan tyytyväiseltä! Juoksutin kentällä ja oli kyllä aikamoinen helle, vaikka ei täällä ihan Kreikan lämpötiloihin päästä... Ei irronnut hevoseltakaan yhtään pukkeja, vaikka hypytin sitä jopa pienen kavaletin yli. Sen sijaan se tiputti sen ainakin 4 kertaa ja pysähtyi lähes oma-aloitteisesti, että mä kävisin sitten nostamassa puomin ;)

Tallikisu tauolla

Mutta nyt mua ÄRSYTTÄÄ suunnattomasti! Nimittäin kaikki huolimattomat autoilijat ja muut ihmiset, jotka eivät yhtään osaa ennakoida ja aiheuttavat sen takia vaaratilanteita hevosten kanssa. Esimerkiksi se, että ajetaan rämisevän peräkärryn kanssa ihan vierestä ja kovaa ohi, tai käynnistetään mopo juuri hevosen kohdalla tai ei käytetä vilkkua ja siksi joutuu äkkiä kääntämään tai pysäyttämään hevosen tien reunaan. Miten ihmiset eivät yhtään ajattele? Ja sekin, että annetaan lapsen lähteä juoksemaan (siis todella ihan niin, että vanhemmat eivät estä yhtään vaikka voisivat) kävelytieltä ratsastustielle huutaen ja käsiä viuhtoen "katsomaan heppaa". Sitten ihmetellään, kun hevonen pelästyy. Että oho - miten se nyt noin, eikö se ollutkaan tuon ratsastajan hallinnassa? Tämän takia en oikein pysty itse rentoutumaan maastossa, koska täytyy olla jatkuvasti niin skarppina, ettei mitään tapahdu ulkopuolisten osalta. Joskus tuntuu, että pelkkä mäen ympäri käveleminenkin on vaaratilanteita täynnä. Tulee pyöräilijää sieltä ja lenkkeilijää tuolta ja lisäksi vielä koiranulkoiluttajat, lastenvaunut ja peruuttavat autot voidaan lisätä mukaan. Että joo, kyllä mä hallitsen tämän hevosen, jos te vain hallitsette oman toimintanne?

Huh, tulipas nyt avautuminen, vaikka tänään ei mitään käynytkään. Ehkä tämä viikon poissaolo avasi vähän silmiä ja tuntui taas tuo hulina ihan ylitsepääsemättömältä :)

5 kommenttia:

 1. Mutta onneksi meillä on ratsu, jota ei haittaa. Tai joka ei tajua ;) Sitä ei arkena haitannut työmaat, ei kaivurit, ei tiejyrät eikä traktorit, vaikka ne välillä kävi kentälläkin. Tosin heinätöihin tulleet suokit kärryineen olivat liikaa, jopa kentältä katsottuna...

  Tervetuloa kotiin ja terveisiä maaseudun hiljaisuudesta, täällä on sellaiset lenkkimaisemat joissa kelpaisi hevosellakin päästellä! :) /U

  VastaaPoista
 2. Niin, onneksi on niin järkevä hevonen :) Mut kun on noin hullusti suhaavia kuskeja ja muuta, niin ne kilteimmätkin voi välillä pelästyä. Vaikka tosiaan kaikista suurin riski on kärryjä vetävät hevoset, ne on ratsuhevoselle ihan käsittämätön kauhistus!

  - Hanna

  VastaaPoista
 3. Olen huomannut täysin saman 'ulkopuoliset häiriötekijät maastoillessa' ongelman! Ihmettelen että miten Dumissakin, jossa kuitenkin on niin paljon hevosia ja lähes kaikki ovat hevosihmisiä siellä liikkujista kumminkin, niin on tätä ajattelemattomuutta...en voi käsittää. Minulla on kilpatalliin muuttanut suuri ja herkkä/säpäkkä/paniikkiin taipuvainen tamma ja maastoilen lähinnä myöhään illalla tai aikaisin aamulla...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, olen ymmärtänyt että Ruskeasuolla on myös aikalailla sama ongelma. Mutta olisihan se tietysti aika harvinaista, jos lähes keskellä Helsinkiä saisi maastoilla rauhassa ilman muita ulkoilijoita tai ihmisiä näköpiirissä :) Aikaisin ja myöhään on onneksi rauhallisempaa.

   - Hanna

   Poista
  2. Juu en mä sitä, liikenettä ym saa olla mutta olis kiva jos autot esim ei kaahailisi tuossa kavaleffintiellä...

   Poista

Kysymyksiä tai kommentteja? Jätä viestisi allaolevaan kenttään tai laita sähköpostia!