sunnuntai 20. lokakuuta 2013

Huoltoa ja Horse Show:ta

Poika raspattiin torstaina ja suhteellisen tujun rauhoituksen takia se sai sitten vapaapäivän liikutuksen osalta. Sillä ei ollut mitään suurempaa korjattavaa hampaissa, mutta oli hyvä tehdä taas perushuolto ja seuraava on jälleen ensi keväänä. Perjantaina kävin pikaisesti juoksuttamassa hevosen kuraisella kentällä (liikkui siitä huolimatta tosi hyvin!) ja sitten suuntasin katsomaan esteratsastusta HIHS:hun. Olin myös tänään katsomassa World Cup -näytöksen ja kouluratsastusta ja erityisesti Dressage Knock Out -kisa oli mielestäni todella toimiva ja viihdyttävä. Näitä ehdottomasti lisää! Suureksi yllätyksekseni en ostanut mitään exposta ja hyvä niin, sillä kamaa on tosiaan nyt jo ihan riittämiin :)

Kunniakierrokselta

Eilen ja tänään treenattiin kunnolla maneesissa ja Poika oli molempina päivinä tosi kiva ratsastaa. Oon todennut hyväksi harjoitukseksi tehdä alkuun laukassa vaihtoja käynnin kautta niin, että nostan aina vuorotellen myötä- tai vastalaukan. Siinä hevosen on pakko keskittyä ratsastajaan ja reagoida nopeasti, sillä teen yleensä vain noin neljä askelta laukkaa - kolme askelta käyntiä - neljä laukkaa jne. Poika painaa varsinkin alussa aika helposti ulkoapuja vasten ja vastalaukka suoristaa sitä aika hyvin tässä ongelmassa. Tein myös paljon kokoamista laukassa kohti piruettilaukkaa ja Poika keveni tosi hienosti edestä ja kantoi itsensä hyvin. Tein vain muutamia vaihtoja ympyrällä ja se vaihtoi tosi hyvin, joten annoin niiden sitten olla.

Ravissa se on ollut oikein eteenpäinpyrkivä ja olen pystynyt säätelemään tempoa ja askelpituutta tosi hyvin. Tein muutamia sulkuja lävistäjällä ja se taipui ihan ongelmitta ja liikkui hyvin sivulle. Sitä sai oikeastaan enemmänki pidätellä, sillä se olisi mielellään vaan liihotellut täysiä keskiravia pitkin maneesia... Jostain syystä peruutus on taas viime päivinä ollut ongelma, varmaan siksi kun en ole hetkeen sitä treenannut. Poika ei vain yksinkertaisesti lähde pysähdyksestä taakse, vaan vetää vaan ihan pokkana suu auki ohjia. Ei auta muu, kuin ottaa se pari kertaa taakse ihan kunnolla ja myödätä heti, kun se lähtee taaksepäin. Muutaman toiston jälkeen se taas oivalsi asian ja sain sitten peruutettua ihan kevyellä avulla. Katsotaan, onko huomenna taas sama ongelma, vai olisiko se oppinut edes jotain...

2 kommenttia:

  1. Kuka teitä muuten valmentaa? :)

    VastaaPoista
  2. Meillä on kaksi kotivalmentajaa, Kikko ja Kira ja sen lisäksi käydään joskus Tuomarinkylässä vierailevilla valmentajilla, kuten Nipsulla :)

    - Hanna

    VastaaPoista

Kysymyksiä tai kommentteja? Jätä viestisi allaolevaan kenttään tai laita sähköpostia!